В петък става ясно открито или закрито ще е делото за лиценза на КТБ

  • 25 март 2015 16:02

  • 755
  • 0
В петък става ясно открито или закрито ще е делото за лиценза на КТБ
©

В петък ще стане ясно дали делото за лиценза на Корпоративна търговска банка ще се гледа на открито или на закрито заседание. Това каза председателят на Върховния административен съд Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски, който е и един от участниците в 5-членния състав на съда.

Ако съдиите потвърдят, че са допустими жалбите на акционерите срещу прекратяването на делото за лиценза на КТБ, постановени от 3-членния състав на ВАС, това ще означава край на административното производство и отблокиране на делото за фалита, което се гледа в СГС.

В случай че магистратите отменят решението на 3-членния състав, ще стане ясно кога ще се гледа делото по същество, както и как ще се процедира с исканията на някои от жалбоподателите по казуса да бъде сезиран Европейският съд в Люксембург. Ако се стигне до насрочване на делото в открито заседание, това трябва да стане по новите правила и срокове, които бяха уточнени в промените в Закона за банковата несъстоятелност. Срокът е 1 месец, предаде БНР.

Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски, който безпрецедентно влиза в съдебния състав по казуса КТБ, тъй като по принцип е наказателен съдия, коментира процеса и хода му преди днешното заседание на ВСС. То е извънредно, точка в него беше решението по доклада за работата на СГС. Самото решение обаче беше отложено за следващата седмица.

Съдебните кадровици обсъдиха и искането на една от заместничките на СГС Богдана Желязка да напусне поста си. Те единодушно ѝ разрешиха. Така единственият човек от екипа на Владимира Янева, която преди време беше освободена от тази позиция, който остава на поста си заместник-председател, е съдия Петя Крънчева.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
755 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини