Започва процедура за нов председател на СГС

  • 19 март 2015 14:29

  • 603
  • 0
Започва процедура за нов председател на СГС
©

Висшият съдебен съвет откри процедура за избор на председател на Софийския градски съд и назначи двама съдии за изпълняващи функциите заместник-председатели на съда.

Решението на съвета за откриване на процедурата ще бъде обнародвано в Държавен вестник и от тогава ще започне да тече 14-дневен срок, в който желаещите могат да подадат документи за участие в конкурса, съобщи "Правен свят". Намерението на ВСС е до лятната ваканция да има избран титуляр на поста.

До откриване на процедурата се стигна след като Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в подаде оставка като председател на СГС заради разследването срещу нея по аферата "Червеи". Това стана и след призива на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов цялото ръководство на градския съд да подаде оставка. До момента двама от общо четиримата зам.-председатели се вслушаха в призива на Панов. Това са Иво Дачев, който ръководеше Търговското отделение, и Николай Димов, шеф на Административното отделение.

Още преди близо три месеца десетки съдии поискаха оставката на ръководството на най-големия български съд заради бездействие и съмнения за порочни практики. Не бяха чути, докато френският посланик не се изказа публично за "гнилите ябълки" в системата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
603 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини