Министърът на правосъдието: Условията в българските затвори са лоши

  • 20 март 2015 18:46

  • 1437
  • 5
Министърът на правосъдието: Условията в българските затвори са лоши
©

Условията в българските затвори са лоши. Множество критики са отправени към България, това не е новина, за съжаление. Ние работим по дългосрочна програма за подобрение на условията, каза министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския в предаването Още от деня по БНТ.

Има стачки, защото заплащането не е адекватно, предстоят съкращения и оптимизация на администрацията в затворите. Предстоят ни сложни решения.

Изненада ме решението на ВСС да не образува дисциплинарно производство срещу съдия Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в. Подобен тип случаи генерират усещането, че българското правосъдие не реагира адекватно. Гражданите чувстват, че върховенството на закона не се спазва, коментира министъра.

Не мога да коментирам разработка "Червеи". Прокуратурата се занимава с тази фактология. Нека институциите да си свършат работата. Имаме ли адекватен контрол върху СРС-тата, запита се министър Иванов. Данните не показват висока ефективност от тези средства. Хората се научиха да се пазят и да не говорят по телефона. Много пестеливо се използват тези средства по света, припомни Иванов.

Стана объркване с заемките ни от румънския модел за борбата с корупцията. Искаме създаване на орган, които да следи имотите и контактите на висшия съдебен съвет. Целта е да се елиминират условията, за да не се занимават хора с корупция и използване на власт. Някой трябва да задава въпроси към съдиите – защо толкова ме обичат разни хора, защо получавам скъпи подаръци? Ще съкратим броят на структурите, които се занимават с борбата с корупцията. Ще бъде създаден единен орган, който да се занимава с това, каза министъра.

Новият софтуеър за случайно разпределяне на делата ще заработи, но малко по-късно, категоричен беше министър Иванов. Няма никакво напрежение между мен и Радан Кънев, допълни той.

Изказването на президента за промяна на конституцията ми направи впечатление. Ние сериозно трябва да дебатираме за сериозни промени в конституцията за съдебните реформи.

Последвайте канала на

1437 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.03.23 | 18:12

5
На този, за да заприлича на талибан му трябват чалма и пушка. Може и кон да се добави.А ако не намери кон може да яхне колежката си от туризма.Приликата и с ездитнните е невероятна.

2015.03.22 | 23:19

4
През 2003 г. пред паметника на терористите се поклони и Бойко Борисов, заобиколен от висши кадри на ДПС като Касим Дал и Четин Казак и самия Ахмед Доган. след година го повишиха

2015.03.22 | 23:19

3
аве брадат швестер нещастен. веднага започвайте да строите поне 2 нови суперзатвора и започвайте да ги пълните с утайките които нямат край. сложни решения ви предстоели. като ти гледам брадатата чутура и педерастичния глас , през оня работа ти е какво предстои. българия има нужда от няколко новопостроени суперзатвора и това е , с тез старите сме за никъде.

2015.03.21 | 13:21

2
Не само в затворите ! В цяла България условията са лоши заради ТИКВАРЯ и ГЕРБ ! ДОЛУУУУУУУУ ! САМО ВОЛЕН !
BOIKOYGLY NA VAJEO !!

2015.03.21 | 09:53

1
VSIZKI OT GROB V ZATVORA !!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини