Случаят с Владимира Янева завързвал ръцете на Иванов

  • 12 март 2015 13:05

  • 1261
  • 0
Случаят с Владимира Янева завързвал ръцете на Иванов
©

Няма как да подадеш предложение за дисциплинарно производство, ако не си убеден, че има защо. Не може да очакваме, предложените за дисциплинарно производство да се намират в едно състояние на неяснота.

Това каза пред журналисти министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския след приключване на изслушването му пред ВСС за това дали е допуснато нарушение по член 313, ал. 3 от ЗСВ от негова страна с публикуването на предложението за образуване на дисциплинарно производство срещу съдия Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в, съобщи "Фокус".

По думите на Иванов той като министър на правосъдието не е решаващ орган, a само съзира ВСС за допуснато нарушение. Той добави, че има цял процес по събирането и установяването на фактите и тяхната преценка.
"Така че не предпоставям нищо, тъй като не мога да бъда член от състава, който ще взима решенията", посочи Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

На въпрос с какво този случай е по-обществено интересен от случая със съдия Румяна Ченалова или съдия Ивайло Родопски, чиито мотиви за образуване на дисциплинирани производство са били отказани от министъра, Иванов отговори, че този случай повдига важни фундаментални проблеми.
"Твърдя, че вероятно такива проблеми има и по Ченалова и по други дисциплинарни производства. Ключовото тук, освен, че има надделяващ обществен интерес - фактите по случая вече бяха известни. Тайна за нещо, което ясно - е спазване на една норма, чиято цел е станала невъзможно към този момент", коментира министър.

Той добави, че колегите му от ВСС са избягвали тази част от уравнението. "Според мен това е много важно защото, тя ми развързва ръцете за тази моя преценка", допълни още министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Последвайте канала на

1261 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини