Цацаров: Срещу Янева се води производство, не може да продължи да правораздава

  • 19 февруари 2015 17:24

  • 1671
  • 4
Цацаров: Срещу Янева се води производство, не може да продължи да правораздава
© Булфото

Не може лице, срещу което е образувано производство, да продължава да правораздава.

Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. Той коментира отстраняването от длъжност на съдия Владимира Янева. "Досъдебното производство срещу Янева е образувано за документни престъпления и за престъпления по чл.284 т. “в“ от НК, а в конкретния случай, за незаконно позволяване на използването на СРС. И в момента екип от прокурори извършват изземване на техника и разпити на територията на столицата. Разследването продължава изключително активно и не е възложено на следователи, осъществяват го лично трима прокурори. Трябва да съберем достатъчно доказателства, за да имаме разумната увереност. Не е необходимо да мислим, че бързото привличане на обвиняем, ще бъде най-разумната тактика“, разясни Цацаров.

По думите му незаконосъобразността в действията на съдия Янева се изразява в срока на разрешението за използване СРС, а също и в абсолютната идентичност в мотивите на искането на всички искания за удължаване на срока за използването им. "Според нас една от причините за незаконосъобразност е обектът. Вярно е, че в закона няма легална дефиниция за обект. Но аз задавам въпрос. Възможно ли е да бъде обект автоматизирана информационна система, в случая централния информационен регистър на МВР и възможно ли е към такъв обект да се приложи набора от специални разузнавателни средства?“ попита още Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Главният прокурор разкри, че има и разработка "Таласъми“. Това е криминална разработка, която е целяла прилагане на СРС на служител на МВР. Освен към него, подслушване е прилагано и на неговото семейство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1671 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
rib4ev

2015.02.20 | 04:41

4
ти си ...ти си... ТАЛАСЪМА

2015.02.20 | 04:41

3
Джаба дъ Хът

2015.02.20 | 04:41

2
Тая шия не е от туршия!

2015.02.19 | 23:20

1
ЯНЕВА ОПРА МЪСТНИТЕ РИЗИ НА ЛАЗАРОВ И ЙОВЧЕВ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини