Христо Иванов: Правителството е водено от уважение към българските магистрати

  • 13 февруари 2015 18:29

  • 1559
  • 2
Христо Иванов: Правителството е водено от уважение към българските магистрати
© Булфото

В разговор с премиера Бойко Борисов потвърдихме общото разбиране, че въздържането на представителите на изпълнителната  и законодателната власт от коментари по конкретни съдебни дела е важно в едно демократично общество. Същевременно, проблемите на българското правосъдие са реалност, очевидна както за онези магистрати, които истински в работата си по делата отстояват  професионализма и независимостта на съдебната власт, така и за съгражданите ни и за европейските ни партньори. Това се посочва в позиция на министъра на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, разпространена от пресцентъра на ведомството.

"Като правителство, което извежда съдебната реформа като основен свой приоритет, ние трябва да съчетаваме търсенето на верните решения с назоваването на проблемите. Този дебат е и ще бъде сложен. В него чисто човешките реакции лесно могат да бъдат възприети като прекрачване на определена мярка. В работата си правителството е водено от уважение към българските съдии,  прокурори и следователи, и към тяхното чувство за независимост, защото отговорността ни за утвърждаване на върховенството на  закона е обща. Оставаме решени да извършим необходимите реформи, включително и по отношение на премахване на възможностите за  неправомерно политическо влияние върху съдебната власт и повишаването на нейната независимост", посочва още министър Иванов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1559 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
AJ4A

2015.02.16 | 22:27

2
Когато в държавата служителите на Темида се ползват с най-малко доверие и са причина за най-сериозни забележки от Запад, когато ежедневно излизат данни за ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, извършени от лица, обличащи магистратски тоги, да казваш, че уважаваш подобна НЕРЕФОРМИРАНА И САМОЗАБРАВИЛА СЕ КАСТА е израз на уникална наглост и доказателство за страшно лицемерие спрямо избирателите, които са пострадали от безчинствата на магистратите-престъпници!!! За подобни изказвания се одава ОСТАВКА!!!!! Вместо да уважаваш НЕДОСЕГАЕМИ ПРЕСТЪПНИЦИ, уважавай правото на хората да могат да се защитят от недосегаемите престъпници, облечени в магистратски тоги!!!!! Нооооооооо, какво са за вас обикновените хора???? ..... някакъв материал, който трябва да го лъжем да ходи да гласува, че да ни легитимира властта пред света!!!! ОСТАВКА, ОСТАВКА, ОСТАВКА!!!! РАЗСЛЕДВАНЕ, СЪД И ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ В МАГИСТРАТСКИ ТОГИ!!!!
ДАН

2015.02.16 | 14:42

1
КОЙ ЛЪЖЕ---МАСЛАРОВА-САПАР--БИСЕРОВ-СИДЕРОВ............МАЙ НА ЛЪВ Е......НЕ Е ЗА.КОН

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини