Съдът оневини шефа на Историческия музей в Сливен

  • 03 февруари 2015 16:33

  • 820
  • 0
Съдът оневини шефа на Историческия музей в Сливен
©

Окръжният съд в Сливен призна директора на Историческия музей Николай Сираков за невинен по делото на общинския съветник Мартин Славов срещу него, съобщиха от институцията.

Съдът отхвърли предявения от Славов против Николай Сираков граждански иск като неоснователен и недоказан. Окръжният съд отмени наложените на Сираков глоба от 1 000 лева, 2 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди. На 14 април 2014 година Сираков бе осъден от Районния съд заради това, че на 28 април 2012 г. на отчетно изборна-конференция на общинска структура на БСП чрез изказване разгласил позорящо обстоятелство за Мартин Славов - че като председател на партията противоуставно е отстранил него и други делегати на конференцията, че дължи огромни суми и че против него се водят съдебни дела.

Приписал му и престъпления, че Йордан Лечков му заплатил голяма сума, за да бъдат сменени членовете на избирателни комисии, че е продал кандидат-кметската позиция на Галин Кънчев за 200 000 лв. и др. Окръжният съд признава Сираков за невинен и го оправдава по повдигнатото му обвинение и отхвърля финансовия иск на Славов. Съдът потвърждава присъдата в останалата й част и осъжда Славов да заплати на Сираков 616 лева съдебни разходи. Присъдата подлежи на обжалване пред Върховен касационен съд. Пълният текст на решението е на сайта на Окръжен съд – Сливен.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
820 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини