Още петима са задържани с адвокат Елдъров

  • 02 февруари 2015 12:38

  • 7476
  • 0
Още петима са задържани с адвокат Елдъров
©

Още петима са задържани, освен пловдивския адвокат Владимир Елдъров, за палежи на автомобили и недвижими имоти, кражба, грабеж и увреждане на чуждо имущество, съобщават от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Досъдебното производство е образувано през 2014 година.

Четирима от арестуваните (Поптолев, Спасов, Пенев и Бодуров) са обвинени за извършването на 5 палежа, след като са били подбудени и подпомогнати от Елдъров.

Запалени са автомобил и недвижим имот в град Баня, ползвани от сътрудник на пловдивски адвокат и при този случай е имало сериозна опасност за живота на четирима обитатели на къщата. Останалите палежи са на лек автомобил в Пловдив и трактор в село Зелениково. Имало е още палеж на автомобил с нанесени щети и по жилищен имот в Марково и палеж на лек автомобил на адвокат от Пловдив.

Спасов и Поптолев са обвинени и в извършване на грабеж над гръцки гражданин в Пловдив. Двамата, в съучастие с Пенев, са извършили и кражба на лек автомобил от пловдивския район "Тракия", като автомобилът е бил установен в хода на разследването с пренабити номера.

Повдигнати са им обвинения за извършено престъпление след подбуждане от Елдъров. При един от случаите е бил счупен прозореца на автомобила и в него е била поставена обезглавена кокошка.

На обвиняемия Доевски е предявено обвинение за палеж на къщата на Хачо Хованесян.

В хода на разследването са разпитани много свидетели и са назначени пожаро-технически и оценителни експертизи.

Спрямо трима от обвиняемите (Доевски, Поптолев и Спасов) е взета мярка за неотклонение „задържане под стража". Определението е на Окръжния съд в Пловдив от 16 януари тази година.

Обвиняемите Елдъров, Пенев и Бодуров са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо всеки един от тях на мярка за неотклонение „задържане под стража".

Двама от обвиняемите, Поптолев и Пенев, са с предходни осъждания за кражби.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени е лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7476 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини