Докладът на ЕК няма да повлия върху избора на шеф на ВКС, смятат кандидатите

  • 16 януари 2015 15:46

  • 955
  • 0
Докладът на ЕК няма да повлия върху избора на шеф на ВКС, смятат кандидатите
© Булфото

Двамата кандидати за поста председател на Върховния касационен съд /ВКС/ не очакват докладът на Европейската комисия /ЕК/ да окаже влияние при гласуването за избора им, което трябва да се състои на 29 януари. По предварителни данни докладът за напредъка на страната ни трябва да стане известен ден по-рано.

Двамата кандидати - Лозан Панов и Павлина Панова, откликнаха на поканата на съдиите от ВКС и в момента отговарят на техни въпроси. На изслушването им присъстват членове на Висшия съдебен съвет /ВСС/ и министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Преди да бъде изслушан от съдиите, Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет коментира, че всеки трябва да осъзнава отговорностите си и че очаква на базата на въпросите на колегите си от днес да оформи финално позицията си. Той допълни, че ще работи за това съдът да бъде  като обединен отбор и да върви напред. При въпросите на съдиите обаче Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет се размина с колегата си Павлина Панова по отношение на това дали ВСС трябва да е постоянно действащ орган.

Панов смята, че съветът трябва да запази сегашният си начин на  работа. За разлика от него обаче съдия Павлина Панова смята, че  съветът трябва да работи на сесии, защото само по този начин участващите в него магистрати няма да загубят връзка с колегите си. И двамата кандидати смятат, че няма да имат проблем с това да председателстват Върховния съд и в същото време да  правораздават.

Преди изслушването Павлина Панова коментира, че ще работи за реформа на базата на приемственост, и допълни, че усеща подкрепа от колегите си от Върховния съд, чиито заместник-председател е тя в момента. По думите й ВКС трябва да е гарант и стожер на правосъдието.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
955 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини