Христо Иванов: Дължим съдебната реформа на обществото

  • 14 януари 2015 17:53

  • 1221
  • 2
Христо Иванов: Дължим съдебната реформа на обществото
©

Нито едно друго правителство не е започвало с толкова силна заявка за реформа в съдебната система. Имам подкрепата за тази реформа на кабинета и лично на премиера Бойко Борисов, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Съдебната реформа в законодателен аспект ще се прави от парламента. От правителството ще предложим идеите си, но дебатът по темата тепърва предстои, добави Иванов.

Той помоли обсъждането на реформата да бъде сведено в принципна насока, за да не се губи излишно време. Тежестта трябва да падне върху конкретните законодателни инициативи. Те ще бъдат обсъдени с магистратската общност преди да бъдат внесени за обсъждане в парламента, посочи Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Правосъдният министър каза, че реформата няма как да стане веднага, ще са нужни месеци усилена работа.

Хората разбират, че реформа трябва да има. Несправедливостта плюс бедността създават усещане в обществото за липса на перспектива, подчерта той.

Аз лично няма да бъда доволен, ако съдебната реформа не бъде национален приоритет, независимо че предстоят местни избори. Дължим тази реформа на обществото, каза още министърът на правосъдието.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1221 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2015.01.15 | 18:43

2
Каква реформа,какви 5 лева. За да стане нещо трябва всички назначени от БСП,ДПС и ГЕРБ Да се уволнят веднага. На тяхно место чрез конкурс да се назначат нови независими от партии магистрати..... Чак тогава може да се говори за начало на реформа...

2015.01.14 | 22:10

1
Tozno-mnogo si prav!!!

Добави коментар

Водещи новини