Прокуратурата подгони бивша шефка на турски театър в Разград

  • 10 октомври 2011 17:14

  • 1243
  • 0
Прокуратурата подгони бивша шефка на турски театър в Разград
©

Районна прокуратура-Разград възобнови досъдебното производство срещу бившия директор на Държавния музикално-драматичен театър „Назъм Хикмет".

Разследването срещу Емине Халил бе спряно през февруари, заради отсъствие от страната на част от свидетелите. Обвиненията срещу Емине Халил бяха и остават две. Първото е за неправомерно предоставяне на държавно имущество за ползване от частна фирма - автобус, ползван от фирма „Антора", собственост на съветника от ДПС Иво Бориславов. Второто обвинение е за злоупотреба с власт - според първоначалните данни Емине Халил е принуждавала седем от актьорите в театъра да участват в предизборната кампания на ДПС за изборите за европарламент и Народно събрание през 2009 г.

През лятото на 2010 г. Държавният музикално-драматичен театър „Назъм Хикмет", по-известен като Турския театър, и Драматичният театър „Антон Страширов" бяха слети в една институция, неин ръководител стана директорът на Драматичния театър. Тогава Неделчо Стойчев - Дежо обяви, че в касата на „Назъм Хикмет" е имало 33 лева, а неразплатените разходи за ток, газ, телефони, хонорари и командировки са за над 21 000 лв.

Междувременно заедно с част от съкратените танцьори Емине Халил сформира частна трупа за спектакли с песни, музика и танци.

Последвайте канала на

Novini.bg
1243 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини