Съдиите с по-висок стандарт на живот трябва да бъдат проверени, обяви съдийка

  • 09 януари 2015 10:19

  • 4611
  • 5
Съдиите с по-висок стандарт на живот трябва да бъдат проверени, обяви съдийка
©

ВСС изслуша вчера съдии от Софийския градски съд и Софийския районен съд, които вече писаха две писма на съвета с искане за проверка в градския съд. Членът на ВСС Галина Карагьозова предложи да бъде образувано дисциплинарно производство срещу председателя на СГС Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в и заместниците й Петя Крънчева и Богдана Желявска. В крайна сметка членовете на ВСС решиха, че ще има само проверка в съда, съобщи БТВ.

Съдии от Софийския градски съд се срамували да кажат къде работят, обясни пред БТВ Весислава Иванова - съдия от съда и член на Съюза на съдиите в България. Разпределението на делата, равномерната натовареност, качество на работната среда, независимостта на магистратите са само част от проблемите, които посочи Иванова.

По думите й съдии, които демонстрират по-висок стандарт на живот, отколкото заплащането им позволява, трябва да бъдат проверени. Иванова и колегата й от търговското отделение на СГС Анжелина Христова намекнаха, че в сградата на съда магистрати се срещат с хора, с които не би трябвало да имат професионални контакти. Двете не посочиха имена, но подчертаха, че в сградата има камери и съдебна охрана и лесно можело да бъде проверено кой с кого се среща.

Съдиите Весислава Иванова и Анжелина Христова признаха, че отношенията им с шефа им Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в се свеждат до поздрави по коридорите на съда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4611 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Помним!

2015.01.23 | 11:35

5
Пиян руснак с един джип УБИ едно момче и Осакати момиче за цял живот - УСЛОВНО????????
Българин

2015.01.13 | 07:22

2
Тази скапана държава защо не направи както в Турция която се оплюва толкова много. Там всички съдии и прокурори живеят в затворен комплекс,където всичко им е безплатно (от жилище и храна до кино и театър). При това положение ще взимат ли подкупи или да са пристрастни към дадена партия,когато ще си загуби всички превилегии.

2015.01.13 | 07:22

4
Че получават малки заплати ли, те не заслужават и отрова да им дадеш !

2015.01.13 | 07:22

3
Много правилно душице, но те не са малоуми боравят със закони пръснали са си крадените арички на сто страни и по сто роднини, как ще им хванеш края на тези окупатори на съда, правилно е ваши добросъвестни колеги да се срамуват да казват че са съдии те всички народа ги проклина, дори и тези които не заслужават това!
Скаут

2015.01.13 | 07:22

1
Разстрел на площада, после разследване на доходите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини