Омбудсманът: Покварата в съдебната система се възпроизвежда

  • 15 декември 2014 15:58

  • 1044
  • 2
Омбудсманът: Покварата в съдебната система се възпроизвежда
© Булфото

Съдебната система е покварена от младшите съдии до върховете, каза в интервю за БТА националният омбудсман Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет. Политиките и тенденциите в съдебната система се управляват от „лошите”, посочи Пенчев.

Днес съдебната система е по-зле от 2009 г. именно поради липса на реформа, убеден е Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет. Според него страшно ще бъде, ако и този път няма политическа воля за реформи, защото системата ще продължи да се влошава.

Според омбудсмана Висшият съдебен съвет трябва да бъде постоянно действащ орган и да не се разделя на две колегии. Докладът за проблемите при упражняването на правата на потребителите на обществени услуги, който внесох в Народното събрание, обхваща най-злободневните теми на тази година, каза Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

Според него най-лошото е, че хората са сами в борбата с монополите. „Надявам този парламент да не забрави за потребителите и да вземе съответните мерки, защото става въпрос за дребни поправки в закони, които обаче биха подобрили много положението на потребителите”, допълни той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1044 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кико

2015.04.21 | 00:42

2
А ти като знаеш кои са лошите защо не ги покажеш на хората?Покажи и с какво са лоши.Ако те е страх от тях направи като Сноудън и Ж. Асанж.Пусни всичко каквото знаеш в интернет.
Кико

2015.04.21 | 00:42

1
Не разчитай на Цацата. Разчитай на народа.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини