Узакониха новата транспортна схема на "Слънчев бряг"

  • 06 октомври 2011 17:52

  • 797
  • 0
Узакониха новата транспортна схема на "Слънчев бряг"
© Булфото

Прокуратурата е определила като законосъобразни новите изисквания за движение в курорта "Слънчев бряг".

Новата транспортна схема беше въведена с решение на акционерното дружество "Слънчев бряг". Актът на прокуратурата е издаден след сигнали на хотелиери срещу ограничителните правила за движение на автомобилите в комплекса.

В началото на туристическия сезон Бургаската окръжна прокуратура отхвърли като неоснователна жалбата на Съюза на частните собственици в Слънчев бряг срещу въведените от акционерното дружество нови транспортни правила за движение на автомобилите в източната зона на курортния комплекс, предаде БНР. Частните собственици на хотели, ресторанти и магазини проведоха серия от протести срещу новите разпоредби за обособяването на синя зона и въвеждането на определен ред за движение на автомобилите през най-натоварените часове на деня.

Заключението на окръжната прокуратура беше обжалвано от хотелиерите, като преписката беше върната от Апелативната прокуратура в Бургас за допълнителна проверка с конкретни указания. Сега в окончателното решение на върховните магистрати актът на Апелативната прокуратура е отменен като неоснователен, а заповедите на акционерното дружество "Слънчев бряг" са квалифицирани като законосъобразни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
797 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини