Хотелиери искат Слънчев бряг да е с улици и номера като град

  • 30 август 2011 07:17

  • 1177
  • 0
Хотелиери искат Слънчев бряг да е с улици и номера като град
© Булфото

Слънчев бряг да има улици и номера, а офисите, фирмите и апартаментите - адресна регистрация.

За това настояват пред Министерството на икономиката от Съюза на собствениците в най-големия черноморски комплекс, пише „Монитор".

„Решение за улици, за имена и номера трябва да бъде взето от местния парламент в Несебър, само че инфраструктурата не е на общината и този въпрос не може да бъде решен на местно ниво, а положението е вече извън всякакъв контрол", коментира пред „Монитор" заместник-председателят на съюза Георги Николчев.
 
На този етап инфраструктурата все още се води на „Слънчев бряг" АД, но и дружеството не може да вземе решение без участието на принципала и на най-големия акционер в него - държавата в лицето на Министерство на икономиката.
 
„Няма вариант инфраструктурата да бъде подарена на Община Несебър", категорична е Мария Михалева - изпълнителен директор на „Слънчев бряг" АД.
 
Вариантите как и колко общината да заплати за инфраструктурата на акционерите на дружеството бяха обсъждани в продължение на няколко години, но двете страни не постигнаха съгласие.
 
Общината поиска безвъзмездно прехвърляне, държавата в един момент прие варианта, на което реагираха миноритарните собственици на дружеството, които настояват Търговският закон да бъде спазен и те да бъдат обезщетени.
 
„Всички промени касаят първо статута на комплекса - правителството трябва да реши дали Слънчев бряг ще се развива като курортен комплекс, или като селище. Нещата опират първо до законодателни промени", категорична е Михалева.
 
Най-затруднени това лято бяха от Спешна помощ, които са оборудвали линейките с GPS системи за навигация, но и те не могат да се справят без адреси и да открият навреме нуждаещите се и тези в безпомощно състояние.
 
„От неустановеното положение сега страдат и бизнесът, и туристите. Хотелиери и търговци фактурират без адреси, куриери на пощенски пратки си скубят косите, докато открият точния хотел, таксиметрови шофьори издирват с часове бързащи за летището туристи, а има вече и немалко целогодишно живеещи, които са в най-трудно положение", оплакват се от Съюза на собствениците.
 
„От години сме в батака и никой няма интерес да ни извади от него", заключи Георги Николчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини