Разпитват свидетели по делото за костинбродските бюлетини (видео+снимки)

  • 29 септември 2014 13:34

  • 1482
  • 1
Разпитват свидетели по делото за костинбродските бюлетини (видео+снимки)
© Булфото

В Софийския градски съд продължава делото по аферата “Костинброд”. Единственият подсъдим е главният секретар на служебния кабинет на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май – Росен Желязков. Той е обвинен, че не е упражнил контрол при отпечатването на бюлетините за предишните парламентарни избори.

Скандалът избухна миналата година в деня за размисъл след като прокуратурата откри над 350 хиляди излишни бюлетини в склад на печатницата. Така и не бяха събрани доказателства обаче, че с тях е подготвяна манипулация на вота. Днес съдът разпита служители от печатницата. Те трябваше да изяснят технически подробности около отпечатването на бюлетините и подготовката за извозването им.

Донка Борисова, която е отговаряла пряко за товаренето и транспортирането на бюлетините по райони, беше категорична, че намереното от прокуратурата в склада количество е било брак и не е можело да бъде изнесено или използвано заради стриктната охрана. Печатницата е била оборудвана с видеокамери, имало и полиция от началото на процеса на отпечатване.

Това е второто заседание на процеса, който по искане на защитата се гледа по съкратена процедура.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1482 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.09.30 | 08:30

1
KAKVO LI STE IZMISLIAT PATCHAVRATA MAIA MANOLOVA I KAPUTA BAREKOV TOZI PAT.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини