Сигнал до главния прокурор по случая с КТБ подготвят от "КТБalive" (видео)

  • 17 септември 2014 14:14

  • 2849
  • 0
Сигнал до главния прокурор по случая с КТБ подготвят от "КТБalive" (видео)
© Булфото

От инициативата в социалните мрежи "КТБalive" подготвят сигнал до главния прокурор по случая с Корпоративна търговска банка. Това обяви на пресконференция в Националния пресклуб на БТА един от координаторите на инициативата Даниел Божилов.

От групата в социалните мрежи искат към наказателното производство срещу подуправителя на БНБ Цветан Гунев да бъдат привлечени още Комисията за финансов надзор и одиторът на КТБ - KPMG, както и да се извърши проверка за свързаност с всички банки, които до момента са ползвали ликвидна помощ от държавата.

Според Божилов БНБ се стреми да фалира КТБ.

Минимум 6 млрд. лв. ще са преките и непреки загуби от фалита на банката, заяви икономистът и член на групата в социалните мрежи "КТБalive" Вера Ахундова. Според нея косвените загуби ще са 2.5 - 3 млрд. лв., ще бъдат загубени и 60 000 работни места.

По думите й най-евтиният вариант за оздравяване на КТБ би бил нейната капитализация със средства на акционерите и държавна гаранция за депозитите на всички вложители в банката - фирми и физически лица. Тя обясни, че ликвидната подкрепа не е публична помощ, а е възмездна, т.е. кредити, които трябвало да се върнат.

От Инициативата обявиха, че следващият граждански протест ще е на 22 септември отново пред БНБ.

Последвайте канала на

2849 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини