Борис Велчев: Засега няма данни за политически чадър над Кирил Рашков

  • 29 септември 2011 09:26

  • 2381
  • 13
Борис Велчев: Засега няма данни за политически чадър над Кирил Рашков
© Булфото

Главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев каза пред журналисти, че от данните, с които разполага към момента, политически чадър над Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от не се вижда.

По думите на Велчев е имало сравнително малко преписки срещу Рашков и те са извадени на сайта на прокуратурата. По една част от тях има последващи действия, има и осъдителни решения на съда. Само една преписка е била прекратена през годините.

„Не зная защо това трябва да се квалифицира като чадър”, коментира Велчев. Той уточни, че ръководителят на отдел Инспекторат към Върховна касационна прокуратура е бил изпратен в Асеновград, където е извършена проверка. Резултатите ще станат ясни по-късно днес.

„Този човек поражда много въпроси, обаче се замислете дали е единственият човек. Готов съм да говоря с имена, макар че може би не е съвсем редно. В много други български градове има подобни хора и не всички са от ромски произход, да не кажа, че повечето са етнически българи. Всички те са известни с това, че поддържат висок стандарт на живот и са обединени около разбирането си, че не бива да се плащат данъци. Една голяма част от тези хора са обект на нашето внимание от доста време насам. Включително и г-н Рашков”, заяви Велчев.

Той обясни, че това не е самоцелна акция, насочена срещи Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от, а е политика на прокуратурата да проверява хората с висок стандарт на живот и неплатени данъци през последните години.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2381 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
изтрезвител

2011.10.04 | 16:25

13
Честни сини очи... Поне се избръсни, че приличаш на отрепка!
kinesiotapebg.eu

2011.10.04 | 16:21

12
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
Vasko

2011.10.04 | 16:21

11
Егати ти долнопробния лъжец.
Koko

2011.10.04 | 16:21

10
Безнаказани цигански престъпления: http://genocid.ucoz.ru/publ/1-1-0-13 ..................
Стига беззаконие!!!

2011.10.04 | 16:21

9
Ние, народът на България Всекидневно сме подложени на нечувани изстъпления. Престъпни банди безнаказано кръстосват страната ни. Невинни хора са грабени, насилвани, пребивани, без да има кой да ги защити. Вече не са сигурни нито улиците, по които вървим, нито домовете, в които живеем. Средствата за дезинформация и масово оглупяване, нарекли се гръмко "масмедии" самодоволно регистрират насилието. Безпристрастно и с насмешка. Държавната власт и полицията безсилно вдигат рамене. Съдебната власт, и тя не гарантира закрила. Но разнесат ли се призиви за слагане край на хаоса и грабежа, за ред и справедливост - следват обвинения във фашизъм. Поиска ли се проява на загриженост не към кредитния милионер, а към редовия гражданин - това било клевета срещу демокрацията, престъпление по чл. 108 от НК. "Търговец бе екзекутиран в магазина му; Чупят ръцете и крак на длъжник; 27-годишен уби майка си на Коледа; Цигани нападнаха къща след запой; Бомбен атентат срещу шефка на кооперация; Намериха 2 трупа на бебета в контейнер; Старица бе пребита за 45 лева; Три деца загинаха при пожар; Циганка измами 100 стопани; Безработна се хвърли от 12-ия етаж..." Това са малка част от заглавия в милиционерския вестник "Труд" за декември 1999 г. Какво още трябва да ви се случи, сънародници? Какво още чакате, та не вземете своята безопасност в собствените си ръце? Не виждате ли, че никой не го е грижа за вас, не усещате ли, че управници и политици само ви се подиграват? И ако днес те отмениха смъртното наказание за убийци на деца, утре ще отпадне всякаква наказателна отговорност за извършено престъпление. За полицията и НСС ще остане да арестува единствено недоволните. Празна илюзия е, че ще се спасите. Грешите, ако си въобразявате, че ще оцелеете поединично. Проумейте най-сетне: срещу нас, българите се извършва геноцид. Пощада не е предвидена. Вижте разрастващите се гробища и преценете сами. Нека си признаем: тези, на които мнозинството от народа повярва и гласува за тях, те ни донесоха само глад и мизерия. И към пълно унищожение ще ни поведат, ако все така им вярваме и гласуваме за тях. Грабители и грабени, лъжци и излъгани - такова е политическото разделение в България. Няма никаква демокрация - има залъгалка за наивници. Затова като начало нека оттеглим своето доверие от тях. Нека се самоорганизираме за отпор, за взаимна защита. И тогава, когато се наредим под победните трицветни знамена не на някоя партия или коалиция, а на България, на българската държавност и народност - никоя престъпна сила няма да ни устои!
aibou

2011.10.04 | 16:20

8
Тия се подиграват с нас,не го ли беше срам Велчев да говори такива неща........ Хем не го покровителстват,хем не го арестуват..... Ако му дадат по-малко от 20 години на бай мангал,пак ще има протести
мм

2011.10.04 | 16:20

7
Оставка.Веднага

2011.10.04 | 16:20

3
Оставка! Веднага! На главния прокурор за несправяне с работата!!!
електорална единица

2011.10.04 | 16:20

6
Едно е да не плащаш данъци, а съвсем друго да заплашваш със смърт и тероризираш хората, а трето е да ги правиш и двете!
Не на терора

2011.10.04 | 16:20

5
Абе хора не разбрахте ли, че ще ни правят на маймуни докато могат.Протести му е майката !!!!
отвратен

2011.10.04 | 16:20

4
Абе на ескимосите им е ясно ,че тоя мангал е имал чадър ... Какви глупости говори тоя търлик , старата песен на нов глас почна . Смешника трябва да влезе заедно с циганина в затвора , защото заради утрепки в костюми като този сме в циганизирана държава

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини