ЕК проверява правосъдната ни система

  • 08 септември 2014 07:54

  • 1448
  • 0
ЕК проверява правосъдната ни система
© Булфото

От днес експерти от Европейската комисия започват проверки в правосъдната ни система. Те ще бъдат в София до 11 септември. Основната цел на инспекцията е подготовка за следващия писмен доклад на ЕК по Механизма за сътрудничество и оценка, който се очаква да бъде обявен в началото на 2015 г., пише "24 часа".

В рамките на посещението служителите ще проведат срещи във Висшия съдебен съвет, Министерството на правосъдието, МВР, Националния институт на правосъдието, Инспекторатът на ВСС. Планирано е посещение във Варна, където представителите на ЕК ще се запознаят с работата на прокурорите и съдиите от апелативния район.

Посещението на експертите от Брюксел идва в ключов момент за българската съдебна система – на 25 септември ВСС трябва да избере нов председател на Върховния касационен съд, а в най-скоро време служебният министър на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския трябва да представи актуализиран вариант на Стратегията за съдебна реформа за периода 2014-2020 г.

При срещите си в София особено внимание представителите на Брюксел ще обърнат на очакваната Стратегия за реформа на съдебната система, която бе финализирана още от предишното правителство. Заради ескалирането на политическата криза, представянето й отпадна от приоритетите. Намерения за радикална реформа анонсира и служебният правосъден министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1448 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини