Не тръгна процесът срещу кандидат - свата на Цветелина Бориславова

  • 27 септември 2011 09:25

  • 2868
  • 0
Не тръгна процесът срещу кандидат - свата на Цветелина Бориславова
© Булфото
Благоевградският окръжен съдия Величка Пандева не даде ход на делото срещу санданчанина Реджеп Емин, по-известен като Росен Емилов-Решката, обвинен в лихварство.

Вчера се проведе първото заседание по казуса с участието на прокурор Георги Мадолев, който преди около два месеца повдигна обвинението срещу кандидат-свата на най-богатата жена у нас Цветелина БориславоваЦветелина Бориславова Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27 септември 1958 г. в София. Баща ѝ, Борислав, пише в. "Струма". Причина за фалстарта се превърна отсъствието на защитника на Росен Емилов - адвокат Росен Недин, който по същото време имаше неотложни професионални ангажименти.

"Имам своя версия за повдигнатото ми обвинение и ще я представя пред съда чрез адвоката си. Истината е, че взех от банки големи кредити, за да развия бизнеса си.  Впоследствие от тези пари дадох назаем на свои близки. В никакъв случай обаче не съм упражнявал лихварска дейност, както се твърди в обвинителния акт", категоричен беше Емилов.

За първото заседание по делото бяха призовани девет свидетели. До разпита им обаче така и не се стигна, обвинителният акт също не беше прочетен.

Според прокуратурата в периода 2007-2009 г. Емилов е раздал кредити на 23 лица срещу задължение за връщане на предоставената сума с висока месечна лихва, вследствие на което е спечелил неправомерни доходи в размер на 57 670 лв. Това се е случвало без разрешение по Закона за кредитните институции. За подобен вид престъпление Наказателният кодекс предвижда от 5 до 10 години затвор и глоба от 5000 до 10 000 лв., както и конфискация на част или цялото имущество.

Разследването на Икономическа полиция стартира в началото на тази година. По време на досъдебното производство част от разпитаните свидетели твърдят, че Росен Емилов им давал пари назаем срещу лихва от 15 до 20%, а когато длъжниците закъснявали с ден за падежа на запис на заповедта, “банкерът” вземал допълнително пари за закъснението според настроението, като сумите достигали до 500 лв., а понякога ги и надхвърляли. Други твърдят, че кредитите бившият общински съветник отпускал срещу ипотеки на движими и недвижими имоти, най-често апартаменти. Дали обаче обвинението на прокуратура ще издържи в съда, предстои да стане ясно.

Факт е, че Росен Емилов беше сред най-крупните търговци в Сандански. Освен бутиците за шикозни дрехи, които притежаваше, той беше и единственият официален представител в Югозапада на спортната марка "Адидас". Фамилията му нашумя особено, след като стана ясно, че синът му Мартин е гадже на малката дъщеря на мултимилионерката Цветелина БориславоваЦветелина Бориславова Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27 септември 1958 г. в София. Баща ѝ, Борислав - Веселина.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2868 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини