Христо Иванов: Не съм министър на протеста

  • 11 август 2014 10:31

  • 2097
  • 5
Христо Иванов: Не съм министър на протеста
© Булфото

Аз съм един обикновен гражданин, който рязко прави прехода към публичната сфера. На тази граница е възможно да възникнат въпроси, да се окаже, че има неща, които от моя страна са недоглеждани. Някак си не съм се готвил за министър. Разбира се, има и елемент, който следва от факта, че през последните години в българското общество се натрупа огромен антагонизъм и напрежение. Доста се разкаля публичният терен". Това каза вицепремиерът и министър на правосъдието в служебния кабинет Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския пред БНР.

Той беше първият министър, срещу когото започна атака в различни медии (като например че не си е плащал членските вноски в адвокатската колегия). Според него "голяма част от нещата, които излизат, са по-скоро в спекулативния регистър".

Иванов заяви, че иска максимално да тушира употребата на това, че е министър на протеста: "Аз съм изпълнявал гражданския си дълг, участвал съм в множество протести през последните години. След като приключи краткият ми престой като министър, очаквам с нетърпение да се включа в естествената си гражданска роля. В този смисъл е абсурдна тази квалификация", заяви още министърът.

Некоректно е протестът да се представя като "някаква трайна политическа формация, която има свои министри", посочи министърът.

Иванов обяви, че основната цел, която си поставя за двата месеца работа, които му предстоят, е да бъде завършена работата по стратегията за съдебната реформа. По този повод министърът ще се срещне в близките дни с неправителствени организации, които работят в сферата.

По повод предстоящия избор на председател на Върховния касационен съд, Иванов заяви: "Когато става дума за назначения в съдебната власт, за хора с мандати от по 7 години, чието присъствие там ще има огромно влияние върху общия климат, трябва да заложим на професионални въпроси и критерии. Трябва да заложим на въпроси, свързани с тяхната нравственост и възприятие от колегите им, а не толкова да се занимаваме каква политическа подкрепа има за тях".

Министърът потвърди, че негови заместници ще са съдиите Аглика Адамова и Петко Петков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2097 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.08.13 | 16:08

5
не разбира се;ти си министър ''стани да седна''
гошо

2014.08.13 | 16:08

4
Откъде ви намират такива ръбове?

2014.08.13 | 16:08

3
Портрет на соросоид. Да ви е честит.
баба гицка

2014.08.13 | 16:08

2
Иванов, не им обръщай внимание, --- вкарай лъжците на мястото им
MARABA ANADOLSKİ

2014.08.12 | 00:03

1
AVUKAT BAKAN=ŞEYTAN

Добави коментар

Водещи новини