ВАС решава за жалба срещу назначението на Владимира Янева

  • 19 септември 2011 15:14

  • 2090
  • 0
ВАС решава за жалба срещу назначението на Владимира Янева
©

Върховният административен съд (ВАС) решава в срок за жалбата на Величка ЦановаВеличка Цанова   Величка Цанова е родена  във Велинград. През 1990 година завършва право в СУ “Свети срещу назначението от Висшия съдебен съвет (ВСС) на Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в за ръководител на Софийски градски съд (СГС).

Нито Цанова, нито Янева се явиха днес в съда, а бяха представлявани на заседанието от адвокати, предаде "Фокус". Защитник на Янева е адвокат Румен Еленски, който представляваше и Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от по делото му за конфликт на интереси. Адвокатът на Цанова Ина Лулчева заяви пред съдиите, че ВСС е приел процедура, в която са посочени 13 критерия, по които трябва да бъде избран административния ръководител на СГС. Защитникът отбеляза, че в протокола от заседанието няма конкретни обсъждания въз основа на тези критерии, както и че мотивите за избор на кандидатите е трябвало да се обвържат с тях.

Според Лулчева второто гласуване е било само формално. Тя посочи още, че от протокола на заседанието не могат да се разберат мотивите, с които Янева е била избрана. Адвокатът заяви, че след като определена организация има относителна самостоятелност и вътрешни правила, те трябва да се спазват.

Румен Еленски, като представител на Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в, ВСС и прокуратурата смятат жалбата за неоснователна. Тричленният състав на ВАС със съдия докладчик Юлия Ковачева ще се произнесе по жалбата на Величка ЦановаВеличка Цанова   Величка Цанова е родена  във Велинград. През 1990 година завършва право в СУ “Свети след съвещание.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2090 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини