Омбудсманът: Хората се наредиха на опашки, защото не вярват на институциите

  • 01 юли 2014 10:19

  • 1218
  • 0
Омбудсманът: Хората се наредиха на опашки, защото не вярват на институциите
© Булфото

Държавата не е фалирала. Банките няма да фалират. Кризата от 1996 г. не е възможно да се повтори. Това каза пред TV7 омбудсманът Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет. Той призна, че също има пари в банка, но не се притеснява.

Хората се наредиха на опашки, за да теглят спестяванията си, защото не вярват на институциите, подчерта Пенчев. Според него в схемата да се удари една конкретна банка е имало и участие на държавата, защото толкова шумно не се действа срещу управител и подуправител на финансова институция.

Омбудсманът смята, че е несериозно да се обвинява един човек за атаката срещу банковата система у нас, за каквито обвинения беше задържан първоначално Венцислав Ангелов-Чикагото. Що за банкова система е това, ако може да се разклати от един човек, попита Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

Той коментира и поскъпването на тока и парното, след като в последния ден на юни Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) коригира цените за третото тримесечие на годината. Поскъпването беше съвсем очаквано, тъй като секторът е зле, но вдигането на цените няма да спасят енергетиката, смята омбудсманът. Вместо това трябва да се търсят начини системата да стане ефективна.

Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет заяви, че не възнамерява да приеме поста на служебен премиер, ако му бъде предложен, защото е нещо временно, докато омбудсманът е необходим винаги. Не планира да стане и редовен премиер, тъй като "ако стане премиер, ще направи такива реформи, че няма мнозинство в парламента, което да ги изтърпи".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1218 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини