Приключва второто дело срещу Цветанов

  • 29 май 2014 08:19

  • 1625
  • 0
Приключва второто дело срещу Цветанов
© Булфото

Приключва делото срещу бившия вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за престъпление срещу правосъдието. Ако днес съдът получи ключов секретен документ, трябва да започнат финалните пледоарии на страните в процеса.

Става дума за постановлението, с което бившият търновски антимафиот Орлин Тодоров става обвиняем по дело за рекет. Съдът иска да види с каква дата е то и да я съпостави с датата, на която съдия разрешава Тодоров да бъде поставен под контрол, съобщава БНР.

Именно заради отказа да разпореди прилагането на специални разузнавателни средства спрямо Орлин Тодоров, написвайки собственоръчно 6 пъти "не" с удивителни, Цветанов беше изпратен на съд.

Бившият вътрешен министър твърди, че не е първият министър отказал подслушване и второ, че за Орлин Тодоров е отказал по съвет на главния секретар Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет и защото знаел, че има теч към Тодоров. Така, към момента на отказа СРС-тата щели да бъдат компрометирани.

Ако документът с гриф "Строго секретно" бъде доставен със специална поща, думата ще има прокуратурата, за да каже какво наказание иска за Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

В навечерието на финала на процеса бившият вътрешен министър беше оневинен по делото срещу него за длъжностно присвояване. Очакванията на Цветанов и адвоката му са резултатът да бъде дублиран и по обвинението за престъпление срещу правосъдието.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1625 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини