Задържаха двама лихвари

  • 12 септември 2011 15:45

  • 971
  • 0
Задържаха двама лихвари
©

Служители на ОДМВР-Пазарджик задържаха двама лихвари, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Мъж и жена от пазарджишкото село Мало Конаре, извършвали незаконна лихварска дейност, са задържани при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в ОДМВР-Пазарджик под наблюдението и ръководството на Окръжната прокуратура в областния град.

По време на претърсвания в жилището на 26-годишната Й.А. и живеещия с нея на семейни начала Г.Й. на 23 години били открити множество банкови карти, документи за самоличност, списъци с имена на хора и нотариално заверени договори за заем. Двойката давала различни по размер суми на живеещи в региона по класическата схема на бързи заеми, като в залог на вземанията прибирали банкови карти със съответните пин кодове, в комплект с личните карти на заемополучателите.

По първоначални данни лихвите по незаконните кредити варирали между 30 и 50 процента на месец. Й.А. и Г.Й. са задържани в ареста за срок от 24 часа, като предстои окръжната прокуратура да удължи срока на задържането със 72 часа. Работата по документиране на престъпната дейност на двамата продължава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
971 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини