МВР с предизборни акции срещу лихвари

  • 09 септември 2011 17:44

  • 1871
  • 3
МВР с предизборни акции срещу лихвари
© Булфото

Ще направя всичко възможно на тези избори МВР да не се замесва в скандали с купуване на гласове. Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Освен това МВР ще проведе акции за превеждането в известност на всички лица от подземния свят. От анализите на министерството, направени след предишни избори, се вижда, че не малко от тях се занимават с лихварска дейност, заложни къщи и по този начин има много български граждани, които са в зависимост от тях, каза Цветанов.

Министърът каза, че има сигнали, по които ще се работи, но не пожела да конкретизира райони в страната, където ще бъдат проведени тези акции. Вътрешният министър призова медиите да бъдат бдителни, особено в районите със смесено и преобладаващо ромско население.

Той каза, че полицията ще реагира на всички сигнали, подадени от медиите. За тази цел ще има изграден щаб, който ще действа по време на изборите под контрола на главния секретар на МВР. Като критични райони за изборни престъпления бяха осем района в страната – Пловдив, Кърджали, Перник, Петрич, Сандански, Созопол, Несебър и Разлог.

Министър Цветанов каза, че най-много престъпления с покупко-продажба на гласове стават в малките градове, където има изградена от години порочна практика и там много по-лесно се контролира един вот. Това се знае от 20 години, откакто съществува демокрацията у нас, но никой не се стреми да го премахне като практика.

Последвайте канала на

1871 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
anonimen

2014.08.19 | 19:49

3
какво става със сополанкото от ДОБРИЧ НАЙ_ГОЛЕМИЯ НАРКОБОС , ЛИХВАР И КУПУВАЧ НА ГЛАСОВЕ . АКО НЕ БЕШЕ ТОЙ ЩЯХТЕ ДА ГЛЕДАТЕ ЛИСТИТЕ СИ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН .
TAKA E

2011.09.10 | 11:57

2
GERB VZE VLASTA S PARI S DONOSI S OPLIUVANIQ NA CHESNI HORA EDIN OT TQH SYM I AZ. MOSHENICI..... A SHTO SE OTNASQ DO PREMAHVANE NA PRESTYPNOSTA SAMI VIJDATE KOLKO JERTVI IMA V MOMENTA. MEN NE ME INTERESUVA CHE SA UBILI NQKOI PRESTYPNIK, INTERESUVA ME DA NQMA UBITE GRAJDANI NA BYLGARIQ, TOVA GOSPODIB CVETANOV VIE PROSTO NEMOJETE.

2011.09.10 | 11:30

1
Абе незнам за другите ама вие плащахте най-много за гласове! Всеки знае,че само БСП не плащаше! ДПС,СДС,ЗЕЛЕНИ и други мини партии плащаха тук там,ама вие плащахте във всеки град. ЛИЦЕМЕРИ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини