Калин Георгиев съветвал Цветанов да не прилага СРС-та (видео)

  • 15 май 2014 16:42

  • 4432
  • 5
Калин Георгиев съветвал Цветанов да не прилага СРС-та (видео)
© Булфото

Въпреки че днес или утре най-късно трябваше да бъде прочетена присъда на бившия вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за отказ от негова страна да упражни СРС върху бившия антимафиот Орлин Тодоров, делото беше отложено за 29 май с втора дата 30 май, предаде репортер на Novini.bg.

На днешното заседание беше разпитан именно ключовият свидетел Орлин Тодоров.

До това се стигна обаче след противоречива информация от страна на органите на реда, че Тодоров се е укрил. Всъщност той не бил наясно, че трябва да бъде принудително изведен от дома си и отведен в съдебна зала, тъй като не присъства на предишното заседание. Докато се готвеше общодържавното му издирване, Орлин Тодоров всъщност чакаше съвсем спокойно сам в съда.

Пред съда последният свидетел по делото срещу Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа заяви, че знаел, че срещу него ще се използват СРС-та. По думите на Тодоров през 2008 година, август - септември, негов познат, близък от МВР, му го е казал.

Бившият великотърновски антимафиот обаче отказа да назове името му, като само посочи, че е близък с бившия директор. Прокуратурата била потвърдила месец - два по-късно, но той не е разбрал какви са били способите за СРС-та.
Тодоров беше попитан и за контактите и връзките му с хора, задържани от него.

Съдебното заседание обаче беше прекъснато за час, в който прокуратурата трябваше да представи копие от постановление за образуване на досъдебно производство, поискано от адвоката на ексвътрешния министър – Менко Менков.

Оказа се, че документът съдържа класифицирана информация и затова не може да бъде представен на днешното съдебно заседание.
Поради тази причина присъдата на Цветанов беше отложена за месец май.

На излизане Менков бе помолен да коментира колко важен свидетел е бил Орлин Тодоров. „Мисля, че беше еднакво необходим на всички страни, най-вече за съда, защото стана ясно, че през цялото време този човек е бил наясно, че е бил подслушван. Те обвиняват г-н Цветанов, че е близък на Орлин Тодоров, тръгнал да го избавя от наказателно преследване, а се оказа, че са се виждали 2 – 3 пъти в присъствието на 200 – 300 души. Към 2009 година Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа не е знаел кой е Орлин Тодоров от Горна Оряховица”, каза защитникът.

Самият Цветанов пък коментира, че не е разрешавал СРС-та по съвет на тогавашния главен секретар Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет. „Защото водещо е да не се разконспирират методите и способите при използването на специални разузнавателни средства”, поясни на излизане от съдебната зала Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

За очакваното постановлението адвокат Менков обясни: „Това постановление е за образуване на досъдебно производство срещу лицето Пламен Вачков и установено лице от МВР, за което се смята, че е Орлин Тодоров, никога не е било приобщавано по нашето досъдебно производство. Съдът каза защо е необходимо – за да се види от коя дата, защото ако е след дата след искането за използване на СРС-та е едно, ако е преди е друго. Ако са използвали СРС-та по производство, което още не е образувано, то автоматично означава, че те са абсолютно законосъобразни. Затова трябва да дойде това постановление и да се види”, заяви Менко Менков.

Последвайте канала на

4432 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
кутевски трол

2014.05.18 | 08:10

1
КЪДЕ СТЕ БЕ КУТЕВСКИ ЛАЙНОЯДИ....ВАШТА МАМА НАСРАНА

2014.05.18 | 08:11

5
Изреждат се на майка ти, тролче недъгаво!
Пешо Сумиста

2014.05.18 | 08:11

4
Цецо, чакам те.
стамат

2014.05.18 | 08:10

2
Крайно време е Борисов и Цветанов да влязат в затвора. Също спешно да ми се отнемат оръжията, подобна на Волен Сидеров !!!
Идеал Петров

2014.05.18 | 08:10

3
Как така някой,който е скатал казармата по здравословни причини/слепота/,ще носи оръжие?Да си отслужи 2 години и тогава да кандидатства за разрешително!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини