Делото за смъртта на Ники от Враца започва на 3 юни

  • 14 май 2014 14:50

  • 1651
  • 0
Делото за смъртта на Ники от Враца започва на 3 юни
©

Делото за смъртта на Николай ДимитровНиколай Димитров Николай Кирилов Димитров е роден на 11.05.1965 г. Първите 7 години от ученическия си живот прекарва в от Враца е насрочено за 3 юни, съобщиха от съда.

В четири поредни заседания председателствания от съдия Петя Вълчева разширен състав на окръжния съд ще нищи всички обстоятелства около нелепата кончина на 16-годишния ученик, пише 24 часа. Обвинени за смъртта на Ники са Ивайло Иванов-Акулата, Калин Димитров -Скинара и Иван Каменов-Цофъра.

Припомняме ви, че Николай издъхна през октомври м. г. след побой пред нощно заведение във Враца. След лечение в местната болница момчето беше прието в столичния институт "Пирогов" и цял месец лекарите се бориха за живота му. Накрая Ники издъхна без да излезе от комата, в която беше изпаднал. Полицията задържа тримата врачани като заподозрени за извършители на побоя. По-късно прокуратурата повдигна обвинение срещу тях. Първоначално то беше за причиняване на тежка телесна повреда, а след смъртта на тийнейджъра случаят беше поет от окръжната прокуратура с обвинение за убийство.

Няколко бяха протестите след смъртта на момчето, в които близки, приятели, роднини и обикновени граждани излизаха пред съдебната палата и полицейското управление в града в памет на Ники. Цяла Враца демонстрира своята съпричастност към почерненото семейство на уважаваните в града лекари, а местната общинска управа бе принудена да приеме нова наредба за работата и охраната в местните нощни заведения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1651 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини