От 2 години питаме Рим за "къртицата" на Брендо

  • 07 май 2014 07:09

  • 2516
  • 0
От 2 години питаме Рим за "къртицата" на Брендо
©

Българската прокуратура почти 2 години чака отговор от Италия за теча на информация по делото "Кокаинови крале" към една от основните фигури в него - Евелин Банев-Брендо.

До момента са изпратени две уведомителни писма до прокуратурата в Милано с молба да отговори на поставените в съдебната поръчка въпроси, но отговор няма, съобщи говорителката на Софийска градска прокуратура Елка Ваклинова, цитирана от в. "Преса".

По тази причина разследването , което трябва да установи коя е "къртицата" на Брендо, е доникъде.

През лятото на 2012 г. СГП образува досъдебно производство за лично укривателство срещу неизвестен извършител. Това стана, след като тогавашния вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа на пресконференция оповести подробности за акцията "Кокаинови крале" срещу трафика на кокаин в Европа, а също и че Брендо има "къртица" на важен пост, която му предала секретен доклад за разследването.

За това, че тайните документи са в ръцете на , се разбра случайно - при ареста му през лятото на 2012 г., когато докладът бе открит в багажника на автомобила му.

Първоначално италианците въобще не знаели кой е Брендо, чували само прякора му. Научили за него от нашите служби.

Навремето Цветанов каза, че "къртицата" е магистрат, а после се отметна от думите си, като заяви, че е пенсиониран служител на правоохранителната система.

Почти 2 години след скандала въпросите все още нямат отговори/ "По делото се работи, то е в срок. Разследването продължава с разпити на нови свидетели", лаконично заяви говорителката на СГП Елка Ваклинова.

Последвайте канала на

2516 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини