ВСС: Изявленията на Ситнилски са неверни и тенденциозни

  • 26 март 2014 17:56

  • 978
  • 0
ВСС: Изявленията на Ситнилски са неверни и тенденциозни
©

Изявленията на Камен Ситнилски са неверни и тенденциозни.

Това заявиха от Висшия съдебен съвет, по повод телевизионно интервю на дисциплинарно освободения от длъжност с решение по протокол №12/13.03.2014 г. член на Висшия съдебен съвет Камен Ситнилски.

В интервюто Камен Ситнилски отправя публични обвинения, че Висшият съдебен съвет е нестабилен, че членовете на Съвета „гласуват не благодарение на свободно избраната си воля” и в дейността си „възприемат указания на чужди на съдебната система лица”. Тези твърдения уронват авторитета на Висшия съдебен съвет и поставят под съмнение независимостта на съдебната власт в България, заявиха от ВСС.

Изявленията на Камен Ситнилски нанасят вреди не само на публичния образ на органа, но и на цялата съдебна система и на всеки магистрат. Дейността на Висшия съдебен съвет е публична и прозрачна. Остро възразяваме срещу всеки опит тя да бъде свързана със задкулисие или с нерегламентирани зависимости.

Подобни внушения са изключително опасни не само за стабилността на съдебната власт, но подкопават и устоите на държавността, заявиха от ВСС.

Последвайте канала на

Нора Виткова
978 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини