Осъдиха на пробация, войниците поругали паметника на Евлоги и Христо Георгиеви

  • 06 март 2014 16:15

  • 1422
  • 2
Осъдиха на пробация, войниците поругали паметника на Евлоги и Христо Георгиеви
©

Войниците, които поругаха паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово, бяха осъдени, съобщи говорителят на Военно-окръжна прокуратура - Пловдив майор Ангел Узунов, цитиран от Фокус.

На редник Моско Пънгов е наложено наказание пробация с три пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 години и безвъзмезден труд в полза на обществото - 200 часа. На редник Мустафа Бекташев са наложени същите мерки, като първите две - регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител са за срок от 1 година, а третата - безвъзмезден труд в полза на обществото, е с времетраене 100 часа.

Уважен е и гражданският иск на пострадалото лице Ивайло Пръмов, в размер на 3000 лева. Двамата ще заплатят и разноските по делото. В края на миналата година Моско Пънгов, Мустафа Бекташев, Ибрям Камарлов и Рафет Сакатов уринираха върху паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово и пребиха местен младеж. През януари военните бяха освободени от армията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1422 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.03 | 23:23

2
Да отидат да пробват да се изпикаят на някой паметник на Мустафа Кемал Ататюрк в Турция. Не пробация ми дълбок тъмничен затвор за поругаване на национална светиня. После се оплакват, че били дискриминирани!
бай васил

2014.03.10 | 22:54

1
пробация за тези изроди условна за мвр оръжейника продавал калашници на мафията .ако някой търси гроба ми ще го открие лесно звучи като 10000 оборота в минута акъй

Добави коментар

Водещи новини