Съдят войниците, поругали паметника в Карлово

  • 05 февруари 2014 16:45

  • 1293
  • 1
Съдят войниците, поругали паметника в Карлово
©

Войниците, които през декември поругаха паметника на братята Христо и Евлоги Георгиеви в Карлово като уринираха върху него, отиват на съд. От Военно-окръжна прокуратура в Пловдив съобщиха, че вече са внесли обвинителния акт, пише "Стандарт".

Мехмед Бекташ и Моско Пънгов са обвинени в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. За първото си деяние могат да получат до пет години лишаване от свобода, а второто още три години.

На 8 декември миналата година около 4:30 часа сутринта двамата обвиняеми с още двама техни колеги се прибирали от дискотека, когато Мехмед и Моско уринирали върху монумента в центъра на Карлово. Свидетел на сцената станал местен младеж, който им направил забележка. Вместо да се засрамят, двамата вандали го нарекли "гяур", след което се нахвърлили върху него и го пребили.

Междувременно двамата хулигани бяха уволнени от карловската 61-ва Стрямска бригада, където са служили.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1293 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз казах

2014.02.07 | 12:42

1
Хайде сега в панделата! Сложете им по 10 годинки , с клауза в присъдата - "ДА РАБОТЯТ НА ПОЛЗУ РОДУ" (докато са в трудоспособна възраст). Само така можем да построим тунела под Шипка :))

Добави коментар

Водещи новини