ВКС окончателно оправда Лечков за източването на "Напоителни ситеми"

  • 20 януари 2014 20:18

  • 1459
  • 1
ВКС окончателно оправда Лечков за източването на "Напоителни ситеми"
©

Върховния касационен съд окончателно оправда бившата футболна легенда и бивш кмет на Сливен Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. по делото за "Напоителни системи ЕАД"- Сливен, съобщиха от пресслужбата на ВКС.

Магистратите потвърдиха решението на Пловдивския апелативен съд, с което бе отменена осъдителната присъда от 3 години лишаване от свобода, дадена на Лечков на първа инстанция, а той беше оправдан. Футболната легенда бе подсъдим за това, че пред 2007 г. в качеството си на длъжностно лице - кмет на община Сливен, е сключил неизгодна сделка за добив на инертни материали с фирма "Екоседиментс" ООД. Според прокуратурата той е разрешил изземване на инертни материали от "Екоседиментс" ООД София с цел дружеството да набави имотна облага.

Така Лечков е извършил нарушение, тъй като това било от компетентността на директора на Басейнова дирекция-Източнобеломорски район Пловдив. Инертните материали били в участъка на "Дере 120" над главен път Бургас – София, в землището на с. Тополчане на 7321 куб.м. земна маса и инертни материали на стойност 14 612 лв. – изключителна държавна собственост, съгласно чл.3 от Закона за подземните богатства. Държавното обвинение твърди още, че от това са настъпили значителни вредни последици за държавата в размер на 14 642 лв. и за "Напоителни системи" ЕАД Сливен в размер на 3882,33 лв.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1459 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
az

2014.01.21 | 18:40

1
tazi ple6iva otrepka e za raztrel

Добави коментар

Водещи новини