Христо Бисеров се очаква да бъде разпитан по делото срещу нападателя на Ахмед Доган

  • 17 декември 2013 07:21

  • 973
  • 0
Христо Бисеров се очаква да бъде разпитан по делото срещу нападателя на Ахмед Доган
© Булфото

Бившият заместник-председател на ДПС и на Народното събрание Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент трябва да се яви по делото срещу нападетеля на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от - Октай Енимехмедов, пише Дневник.


На предишното заседания съдия Пенка Ангелова определи Бисеров да бъде доведен принудително. Оказа се, че той е бил призоваван дори в Столичното следствие, където преди време му бяха предявени обвинения за данъчни и финансови престъпления. Бисеров трябваше да свидетелства на предишното заседание, но не се появи. Съдът го глоби с 500 лв., защото не е посочил уважителни причини за отсъствието си.

Бившият заместник-председател на парламента не е бил открит на адреса, където е бил призован. Затова съдът реши да изиска справка от Софийска градска прокуратура, която би трябвало да знае къде живее бившият заместник-председател на ДПС.

На Бисеров беше наложена и мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 25 000 лв. Той е и със забрана да напуска страната. Показанията на Бисеров вероятно ще са последни, след това съдът ще изслуша вещите лица, изготвили другите експертизи по случая, и ще даде ход на пледоариите.

На предишното заседание съдът уважи молбата на почетния председател Доган и го заличи като свидетел. Според съдебния състав има достатъчно свидетелски показания, които да спомогнат за разясняването на фактите по инцидента. Ако Доган остане свидетел по делото, това ще стане причина за неоснователното му отлагане. Освен това няма основания да се изследва какви вреди са нанесли действията на Енимехмедов от конференцията през януари.

През октомври Доган отказа да бъде конституиран като частен обвинител и граждански ищец - това означава, че бившият лидер на ДПС се отказва да търси обезщетение от нападателя си за претърпени вреди. Неколкократно Доган представя болничен лист, за да извини отсъствието си от процеса срещу Енимехмедов, изключение не беше направено и на предишното заседание.

Енимехмедов е обвинен в опит за убийство и хулиганство заради това, че на 19 януари по време на националната конференция на ДПС насочи газов пистолет към главата на Доган, докато той четеше доклад от трибуната. Мъжът се опита да стреля, но пистолетът му засече. Малко след това той беше повален и бит от делегати на ДПС. Разследването за това все още се води срещу неизвестен извършител.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
973 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини