Златанова: Институциите трябва да си вършат по-добре работата

  • 16 декември 2013 14:00

  • 986
  • 4
Златанова: Институциите трябва да си вършат по-добре работата
©

По-добре институциите да си вършат работата, отколкото да се прибягва до законодателни промени.

Това каза вицепремиерът и правосъден министър Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова във връзка с искането за промяна на нормативната база заради случаите братя Галеви и изчезналия Илян Тодоров, осъден за убийството пред дискотека „Соло", цитирана от 24 часа. Златанова очаква този проблем да бъде отразен и в мониторинговия доклад на Европейската комисия, който трябва да излезе през януари. "Редно е всеки да се огледа къде е могло по-добре да я свърши, и да я свърши по-добре следващия път - това е градивното, а не да сочим с пръст", подчерта тя.

Правосъдният министър каза още, че тя няма информация Илиян да е напуснал страната. "Не е приятно, че се случват тези неща, не трябва да се случват, още повече да се случват повече от един път", каза тя. На въпрос дали очаква този случай да влезе в доклада на ЕК, който предстои, тя каза, че този проблем вече е бил отразен и в предишния доклад. "Имаме препоръка, че трябва да се поправи системата, така защото осъдените да не могат да избягват наказанията. Така че няма причина да го няма и сега", заяви тя.

Вицепремиерът даде за пример една законодателна промяна, така както може би си го представят някои хора, означава да се задържат всички подсъдими за тежки престъпления, докато имаме присъда, независимо дали тя е оправдателна или осъдителна. "Представете си, ако някои процес тече 2-3-6 години и в това време подсъдимият стои в ареста, какво би се случило, ако след това съдът го оправдае. Това са основни неща в наказателното право - всички знаем, работим с основни човешки права, с по-специална материя", обясни тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
986 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.12.17 | 14:49

4
комунистически ТРАВЕСТИТ
stoiko

2013.12.17 | 14:49

3
Boze, kolko e grozna,ot koja partija e tazi.

2013.12.17 | 14:49

2
''Всеки държавник, който е докарал народа си до състояние на бедност, трябва незабавно да бъде изправен до стената и да бъде разстрелян!'' - Адолф Хитлер
AJ4A

2013.12.17 | 14:49

1
Другарко Златанова, защо пак манипулираш хората само и само за да отклониш за пореден път вниманието на обществеността и на тези, които пишат докладите от НАЙ-ВАЖНИЯ ПРОБЛЕМ НА ПРАВОРАЗДАВАНЕТО - ЛИПСАТА НА ОТГОВОРНОСТ У МАГИСТРАТИТЕ ЗА НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЯ!!!!! Ако съдът на първа инстанция си беше свършил работата и бе ОСЪДИЛ УБИЕЦА и ако съда на ВСЯКА ИНСТАНЦИЯ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИТЕ СИ АКТОВЕ, ДЕЙСТВИЯ ИЛИ БЕЗДЕЙСТВИЯ, нямаше да се притесняваш, че невинен човек би лежал в ареста години наред!!!! Кажи другарко Златанова, КАКВО НАКАЗАНИЕ ЩЕ ИМА ЗА СЪДА, ОПРАВДАЛ УБИЕЦ И ПО ТАКЪВ НАЧИН СПОМОГНАЛ НА УБИЕЦ ДА МУ БЪДЕ ПРОМЕНЕНА МЯРКАТА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ, СЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО СЕГА ЕДИН ДОКАЗАН УБИЕЦ СЕ Е "СПАСИЛ" ОТ ЗАКОННО ВЪЗМЕЗДИЕ!!!!! Каква отговорност носи съда за това, че постановява решеиня, които след това са ОТМЕНЕНИ!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини