Менко Менков: Ще повдигнат и 4-то обвинение на Цветанов

  • 29 ноември 2013 08:35

  • 2586
  • 4
Менко Менков: Ще повдигнат и 4-то обвинение на Цветанов
©

Не знам кой е Главния, за когото говорят свидетелите по делото срещу Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, но това не е господин Цветанов.

За това бе категоричен защитникът на бившия вицепремиер – Менко Менков, който гостува в сутрешния блок на БТВ ден след като съдът даде старт на процеса.

Въпросът за Главния бе провокиран от показанията на свидетели (служители от дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР), които говориха за Главния, без да посочат самоличността му. По думите им Главния е разпоредил оперативното дело срещу бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров да бъде прекратено.

Адвокат Менков отхвърли възможността Цветанов да е Главния, макар че в това дело бившият МВР министър е обвиняем именно за това, че е осуетил наказателно преследване срещу Орлин Тодоров. Цветанов написал “Не!!!” върху искане за прилагане на СРС спрямо Тодоров.

“Разследването не е било спряно, напротив. То е минало в досъдебно производство”, каза в защита на клиента си Менков.

Топадвокатът, работил и по много други знакови дела, заяви, че бившият вицепремиер не ползва скъпа съдебна защита.

На въпрос на водещата как един политик с държавна заплата си позволява двама скъпоплатени адвокати, Менков отговори: “Откъде имате данни, че е скъпа защитата? Ханс Петер Ул е личен приятел на Цветанов отдавна, още по политическа линия, и неведнъж е заявявал, че за него в въпрос на морал и чест да защитава клиента ми в този момент. Адвокатската защита не бива са се изчислява само във финансови измерения, тя понякога е pro bono. В случая аз не работя безплатно, но хонорарът ми е съвсем скромен и той е споменат в документацията по делото”.Хронологично сме проследили събитията. Още преди да бъде поискан имунитета на г-н Цветанов, имаше изказвания от прокуратурата, че той е извършил престъпления, още преди това да е доказано нещо. Всичко сме приложили в жалбата си в Страсбург. Например - Говорителят на СГП: Цветанов е извършил престъпления, обясни Менков и допълни, че по този начин се внушава виновността на клиента му.

Адвокатът обясни, че не е престъпление от страна на Цветанов да чете информация от трибуната в НС за т.нар. "бебе от фризера" и да ги нарича определени лица престъпници.

Попитан дали ще има и 4- то обвинение, Менков заяви, че хронологията на събитията ги карат да мислят, че ще има. Няма абсолютно никакви доказателства, че е имало подслушвания, категоричен е той.

Менко Менков е категоричен, че Цветанов не е опънал чадър над Орлин Тодоров, дело за което тръгна вчера в съда.

Той обясни, че обвиненията към Цветанов отделят материалите за 2-то и 3-то обвинение от делото на Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна, а самият Флоров не е обвинен.

Последвайте канала на

2586 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.01.30 | 09:25

4
Народния съд няма нужда от доказателства, а от Червената армия. Но тя вече не съществува.
Марк

2014.01.30 | 09:25

3
Съществува Червена армия и това е Китайската Червена армия! Ако някой ден дойде тук, то първо ще изправи до стената СтаЛинишев и компания като върли ренагати и предатели на Марксизма, а роднините ще платят куршумчетата /по стара китайска традиция/!!
MArk Burn

2013.12.02 | 15:47

2
Трябва да те обесят за тези думи,лайно !
тони

2013.12.02 | 15:17

1
перфектно колко хора подредихте вие

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини