ВСС избра административен ръководител на Районния съд в Свиленград

  • 21 ноември 2013 16:02

  • 918
  • 0
ВСС избра административен ръководител на Районния съд в Свиленград
©

Висшият съдебен съвет (ВСС) изслуша трима кандидати, и избра Елена Тодорова, за административен ръководител – председател на Районен съд гр. Свиленград с 13 гласа „за”, 3 „против” и 7 „въздържал се”.

Другите двама кандидати за поста бяха Иван Йорданов – административен ръководител на Районен съд гр. Крумовград, и Христо Георчев и.ф. административен ръководител – председател на Районен съд гр. Свиленград.

По време на изслушването, единият от кандидатите - Христо Георчев обясни: „Необходими са значителни усилия, за да се отговори на предизвикателствата и на тази тенденция, която се наблюдава за засилване ръста на престъпленията. Искам да обърна внимание на мерките, които се вземат относно стабилизирането на бюджетната политика. Всички опити, които се правят са за максимално оптимизиране на средствата и разходите, но без да се нарушава начина на работа. Приходите по отношение на бюджета и параграф „издръжка” е един от най-основните проблеми в момента в Районен съд Свиленград и това се усеща най-много по отношение на преводачите. От арабски език имаме преводач и от турски също и тези преводачи са винаги на разположение на границата на Свиленград, но що се отнася до преводачи от фарси и персийски, имаме големи трудности. Имаме и неизплатени средства за преводачи. Проблемът идва от наложената строга финансова дисциплина на разходите”, обясни още той.

Георчев отбеляза и голямата натовареност в съда в Свиленград, заради нарастващата вълна от бежанци, заради проблемите в Сирия.

Последвайте канала на

918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини