Прокуратурата разследва семейство, малтретирало децата си

  • 11 ноември 2013 17:04

  • 1221
  • 1
Прокуратурата разследва семейство, малтретирало децата си
©

По сигнал на регионалната дирекция "Социално подпомагане" във Враца прокуратурата започва разследване за малтретирано от родителите си 2-годишно момиченце.

Преди две седмици по сигнал на полицията от "Закрила на детето" в Бяла Слатина извършили проверка в дома на Стефка и Радослав Динкови в с. Търнак. В схлупената къща на циганското семейство били открити гладни само трите деца на 2, 3 и 4 години, пише 24 часа. Проверяващите установили, че най-малкото момиче било с множество синини и рани по тялото, по другите деца имало видими следи от системен тормоз. Детето веднага било прието в болница, а след това изпратено във врачанския дом "Майка и дете". Другите две деца били настанени в приемни семейства.

Родителите на трите невръстни деца обаче се скрили няколко дни полицията ги издирвала в Търнак и околните села. Когато след няколко дни ги открили, циганите пожелали отново да се грижат за децата си и дори подали писмено заявление, каза шефката на "Социално подпомагане" във Враца Димитрийка Цанова. Молбата им пък не била удоволетворена заради системното изоставяне на децата без надзор и малтретирането им.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1221 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.11 | 22:44

1
докато държавата толерира малцинствата в бизнеса им с раждане на деца и взимане на помощи,е така ще се уммножават,ще ни лапат парите и после ще ги захвърлят.за да пълнят домовете,а след това и затворите,докато ние българите не се стопим,та да няма кой да ги хрантути

Добави коментар

Водещи новини