Бивш прокурор: И Външно, и Вътрешно са знаели за Боевски

  • 27 октомври 2013 18:06

  • 4474
  • 2
Бивш прокурор: И Външно, и Вътрешно са знаели за Боевски
©

Като прокурор не бих повдигнал обвинения срещу Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на за изгубването на класифицирани документи, каза бившият прокурор Иван Петров пред Нова ТВ.

Според него повдигнатите обвинения срещу бившия министър-председател са с опасна формулировка. Тя гласи, че Станишев по непредпазливост е загубил фактическата власт върху документите. "В такъв случай трябва да се докаже, че през цялото време документите са били в него, което ще бъде трудно", заяви Петров

Също така е трудно да се определи и дали документите са съдържали класифицирана информация, тъй като доказателството за това се крие в самите документи, а те липсват. Единственият, който може да каже за съдържанието е Комисията за класифицирана информация. Ако обаче документите се намерят няма да има извършено престъпление, коментира Петров.

Според бившия прокурор тъй като в България от всичко се прави политика е възможно и тази историята да се използва за политически цели, пише "Труд".

Петров коментира и случая "Боевски". Според него единственият начин Боевски да е пуснат на свобода е защото е сключил сделка със съдебната власт. Но дали Боевски е дал информация може да кажат единствено бразилските власти. "Практика, която съществува във всяка една съдебна система", смята Петров.

Той каза и че българските власти е нямало как да не знаят за освобождаването на Боевски. След като консулството ни в Бразилия е издало временен паспорт на спортиста, то тогава МВР е било уведомено задължително, защото всички тези искания непременно минават през министерството.

За възможността Боевски да бъде съден в България Петров заяви, че при положение, че делото е прекратено, случаят може да се отвори.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4474 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ilo

2013.10.30 | 12:02

2
На този са му изписали веждите в затвора Хора това е кадьр на Герб и то сьветник????????!!!!!!!!!!!!!!!!!
kiko

2013.10.29 | 09:31

1
Не знам на кого е кадър но със сигурност си е изпял всичко за да го пуснат.

Добави коментар

Водещи новини