Цацаров похвали дипломатите ни в Испания по случая с моряците от "Свети Николай"

  • 24 октомври 2013 15:39

  • 1097
  • 0
Цацаров похвали дипломатите ни в Испания по случая с моряците от "Свети Николай"
© Булфото

Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в похвали българските дипломати в Испания за съдействието, което оказват на разследваните за наркотрафик моряци от кораба "Свети Николай". Обвинител номер едно обсъди развитието на делото по време на официалното си посещение в Испания.

"Задържани са 20 български моряци и капитанът на кораба Иван Станчев. До настоящия момент испанските власти са преценили, че трябва да бъде променена мярката за неотклонение на 7 от моряците, без в това число да се включва капитанът, за който, до колкото разбирам, без разбира се да навлизам в правомощията на испанската прокуратура, са налице доста сериозни доказателства. Седмият освободен е освободен под гаранция и в настоящия момент се намира на територията на българското посолство. Това, което се чака, за да бъде разрешено неговото пристигане в България, е и разрешение на испански съд да напусне страната, което, доколкото разбирам, ще бъде предприето още днес. Разговаряхме с испанските колеги по отношение на тенденциите за този процес, очевидно е намерението им да се стигне до обвинителен акт. Очевидно е, че са налице доказателства и за много силно участие на граждани на Испания и Колумбия, за които мярка за неотклонение явно не съществува тенденция да бъде променена. Имаме уверенията, че ще се подхожда максимално обективно", заяви главният прокурор.

Припомняме, че екипажът на кораба "Свети Николай" беше задържан през август миналата година, след като на борда бяха открити близо 3 тона кокаин.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1097 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини