Прокуратурата погва бързите кредити

  • 16 октомври 2013 10:02

  • 2930
  • 3
Прокуратурата погва бързите кредити
© Булфото

Прокуратурата ще извърши проверка във връзка с телевизионно разследване за бързите кредити.

В изпълнение на правомощията си, отдел „Надзор за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите” при Върховна административна прокуратура, започна проверка за законност, относно обстоятелствата, излъчени в предаването, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Предмет на проверката е и как Българската народна банка (БНБ) и Комисията за защита на потребителите (КЗП) реализират правомощията си по Закона за кредитните институции и Закона за защита на потребителите, какви механизми са създадени в тези институции в изпълнение на законовите разпоредби с оглед защита на държавния и обществения интерес. За резултата от проверката обществеността ще бъде информирана своевременно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2930 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.10.17 | 10:49

3
ПРОВЕРКА ЩЕ ИМА НО РЕЗУЛТАТ КАКТО ВИНАГИ НЯМА.С ДВЕ ДУМИ..НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

2013.10.17 | 10:49

2
Решението е следното: НС и МС с декрет да определят минималните и максималните нива на лихвите по различните видове кредити и депозити. В тези рамки банките лихвари и още по алчните лихвари да се състезават за клиенти. Само това е решението. Тука пазарен принцип няма. Има изнудване и крадене.

2013.10.17 | 10:49

1
Съгласен с това. Колкото по бързо предявят то си право депутатите толкова по лесно ще живеят хората. Да се определят също и видовете такси. Защото когато даваш за един кредит между 3-10% за такси и обслужване какво става тогава. Това може да се направи и от БНБ но оня арменец Левончо хич не му пука. Нали си взема 300 хилки на месец.

Добави коментар

Водещи новини