Глобиха шофьор, опръскал пешеходци на тротоара

  • 11 октомври 2013 13:01

  • 1442
  • 0
Глобиха шофьор, опръскал пешеходци на тротоара
©

Полицаи наложиха акт за 200 лева на шофьор заради това, че профучал през локва покрай пешеходци и ги направил вир вода, съобщава вестник Конкурент.

Мъжът бил обвинен и в това, че шофирал, без да има свидетелство за управление. Оказва се обаче, че униформените съставили документа, без да са станали свидетели на нарушението, а само на базата на разказите на пострадалите. Недоволен от цялата ситуация останал шофьорът, който завел съдебен иск. Делото беше гледано преди дни в Оряхово. Наказателната колегия бе запозната подробно със случая.

Всичко става в средата на юни в село Селановци. Шофьорът бил санкциониран заради това, че, без да има шофьорска, книжка е управлявал „Мерцедес" и, преминавайки през локва, е намокрил Анна И. и Цветана А. от селото. Водачът веднага бил намерен и му е съставен акт. В него описали, че е нарушил закона за движение по пътищата. Впоследствие било издадено и наказателно постановление за 200 лева. Магистратите приели, че наказателното постановление е незаконосъобразно. В жалбата си до съда шофьорът заявил, че на описаната в акта дата и час е бил в дома си в Селановци и не е извършил деянието, за което е санкциониран.

В показанията си пред съда двамата полицаи заявили, че в приемната на полицията в селото се явила местна жителка, която твърдяла, че шофьорът преминал с „Мерцедес" през локва и намокрил нея и съседката й. Униформените признали, че не са видели нарушението, което описали в акта, и че го съставили въз основа само на твърденията на Анна И.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1442 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини