Царят и бивш вътрешен министър на разпит за Чакъра

  • 02 октомври 2013 08:19

  • 1937
  • 0
Царят и бивш вътрешен министър на разпит за Чакъра
© Булфото

Бившият вътрешен министър Георги Петканов може да бъде разпитван по възобновеното дело за смъртта на Тодор Димов-Чакъра, съобщава в. "Преса".

По разследването обяснения ще дава и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който през 2003 г. като главен секретар на МВР нареди къщата, в която се беше барикадирал Чакъра, да бъде обстрелвана с гранатомети. Не е изключено и бившият министър-председател Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица да си припомни пред прокурорите полицейската акция, завършила със смърт и осъждане на държавата в Страсбург, заявиха източници на всекидневника.

Прокуратурата работи усърдно по разследването. В момента текат разпити на 30-ината участници от специализирания отряд за борба с тероризма в полицейската акция през 2003 г. В четвъртък ще бъде назначена експертиза, която ще установява дали смъртта на Чакъра е настъпила от самовзривяване с граната, или е резултат от гранатометния огън, изсипан срещу него. Експертите ще имат срок от един месец, който може да бъде удължен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1937 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини