Оставиха в ареста мъж, който има европейска заповед за задържане

  • 30 август 2013 14:31

  • 1124
  • 0
Оставиха в ареста мъж, който има европейска заповед за задържане
©

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" по отношение на Денцислав Х., за който има издадена европейска заповед за арест от прокуратурата в Грац, Австрия.

Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата, предаде БТА. Денцислав Х. се издирва заради участие в организирана престъпна група за използване на фалшиви платежни инструменти и за монтиране и използване на технически средства за придобиване на информация за съдържанието на платежни документи от банкомати. Към момента са установени общо 51 деяния за периода от 15.03.2012 г. - 05.05.2013 г. в Грац, Раба и други населени места в Австрия. Чрез използване на скимиращи устройства е запаметявал ПИН кодове на карти и е предавал данните на други досега неизвестни членове на криминална група. Парите са теглени в Австрия, САЩ, Перу, Доминиканска република, Камбоджа, Канада, Еквадор, Южна Африка и Индонезия.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за най-тежката мярка за неотклонение. Европейската заповед за арест е валидно издадена, а описаните в нея престъпления са престъпни деяния и по българския наказателен закон и не са погасени по давност, уточниха от съдебния пресцентър. Налице е и опасност Денцислав Х. да извърши друго престъпление или да се укрие. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1124 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини