20 години затвор за Златко заради убийството на Златка

  • 26 август 2013 13:11

  • 1821
  • 0
20 години затвор за Златко заради убийството на Златка
©

Пловдивският окръжен съд осъди на 20 години затвор Златко Костов, признат за виновен за смъртта на жена, с която е имал връзка. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Обвиняемият ще трябва да плати по 60 000 лева на съпруга и двете деца на убитата, предаде БТА.

Костов беше признат за виновен в това, че на 27.10.2012 г. в с. Розино умишлено е умъртвил Дурчева от същото село, като деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, уточниха от съдебния пресцентър. Златко Костов живеел в дома на родителите си в селото, не бил женен и през пролетта на 2010 г. започнал любовна връзка с омъжената Златка Дурчева. Престъплението е извършено след като жената обявила, че прекратява връзката. След няколко разговора на тази тема Костов помислил, че тя има друг мъж и това го озлобило. Под заплаха, че ще се самоубие двамата се срещнали и след поредния разговор той извадил нож и й нанесял удари с него докато се убедил, че е мъртва.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Подсъдимият признава изцяло обстоятелствата, описани в обвинителния акт, поради което му се налага по-ниско наказание.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1821 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини