ВАС отряза Емил Христов

  • 02 август 2013 18:24

  • 1887
  • 1
ВАС отряза Емил Христов
©

Върховният административен съд отхвърли жалбата на уволнения бургаски апелативен прокурор Емил Христов.

Христо беше освободен от длъжност от Висшия съдебен съвет на 18 юли заради разследването, което тече срещу него. Емил Христов е един от участниците в разговорите, записани със СРС и разпространени, за които има съмнения, че показват манипулиране на избори на магистрати. “Висшият съдебен съвет бе отстранил временно от длъжност прокурора в Апелативна прокуратура - гр. Бургас и административен ръководител на тази прокуратура, до приключване на досъдебно производство № 6-С/2013 г. по описа на Специализирано звено „Противодействие на корупцията и финансово-данъчните измами” при СГП”, припомнят от ВАС.

“Съставът на ВАС се мотивирал, че допуснатото предварително изпълнение на административен акт по силата на отделен закон, може да бъде спряно от съда по искане на оспорващия, ако то би могло да причини на оспорващия значителна или трудно поправима вреда. В частната жалба на отстранения прокурор няма съображения и не се ангажират доказателства, които да очертават настъпването на значителна или трудно поправима вреда, които да налагат спиране на предварителното изпълнение на оспореното решение. В конкретния случай не са налице предвидените в Административнопроцесуалния кодекс предпоставки за спиране изпълнението на административния акт”, се казва в съобщението.

Определението може да се обжалва с частна жалба пред 5 - членен състав на Върховния административен съд, в 7 - дневен срок от съобщението до страните, за изготвянето му.

Последвайте канала на

1887 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
az

2013.08.03 | 11:41

1
Наглец!!!

Добави коментар

Водещи новини