Оставиха в ареста мъж, обвинен в убийството на бизнесдама

  • 29 юли 2013 11:53

  • 1712
  • 0
Оставиха в ареста мъж, обвинен в убийството на бизнесдама
©

Състав на Разградския окръжен съд остави в ареста 27-годишния Алпер Хасан, обвинен в грабеж и убийство на бизнесдамата Румяна Генчева от областния град. Съдът отхвърли молбата на обвиняемия за изменение на мярката "задържане под стража" в по-лека, като неоснователна, информира БТВ.

Събрани са всички доказателства, които сочат, че именно Хасан е извършителят на тежкото престъпление. За него законът предвижда лишаване от свобода над 10 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, обясниха от съда.

Направени са били 10 експертизи, включително и ДНК-изследване. Освен това обвиняемият е направил пълни самопризнания, предаде окръжният прокурор Огнян Дамянов. Според него няма промяна в обстоятелствата, нито основания да се смята, че обвиняемият няма да направи опит да се укрие или да извърши друго престъпление. Той е два пъти осъждан за грабеж, което го прави личност с висока степен на обществена опасност, каза Дамянов.

Разследването е приключило, предстои предявяване на материалите от него и внасяне на обвинителния акт в съда.

Убийството бе извършено на 23 април в Разград, като преди това жертвата бе ограбена. Трупът на 47-годишната Генчева, собственичка на фирма за почистване на офиси и сгради, бе намерен обгорен край гориста местност, на около 200 метра преди жп прелеза за село Дянково.

Разследването е установило, че 40-50 минути преди часа на смъртта убитата и убиецът са се срещнали във входа, в който живеят. Малко след това Алпер Хасан е бил заснет от камера в магазин да купува чувал, като този, в който бе намерен обгорелият труп на Генчева. Видян е и в заложна къща, където заложил златните бижута на убитата жена, а във външна тоалетна на свой познат изхвърлил дамската й чанта.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1712 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини