Адвокатът на Червенкова: Обвиненията са скалъпени благодарение на Цветанов

  • 28 юли 2013 11:23

  • 11136
  • 102
Адвокатът на Червенкова: Обвиненията са скалъпени благодарение на Цветанов
© Булфото

"Причините за обрата се коренят в изключително силната и много активна защита по делото на Гергана Червенкова", заяви адвокатът на Гергана Червенкова, Гачо Груев, пред БНР.

"По делото ролите на прокуратурата и защитата се смениха. Ние представихме над 40 доказателства в подкрепа на това, че Гергана не е извършила нищо наказуемо. Докато прокуратурата, която представлява интересите на молещата държава, САЩ, не представи нито едно такова доказателство", уточни адвокат Груев.

"Доказателствата сочат нещо друго, което е в подкрепа на защитната теза, че тази наша сънародничка не е извършила нищо наказуемо и не следва да бъде екстрадирана. Даже това е по-голям успех поради това, че самите американски държавни органи сами се убедиха в това, че тук има грешка, че тези обвинения, които се приписват на Гергана не са точни и сами оттеглиха искането си за екстрадиция", каза адвокат Груев.

"Обвиненията на Червенкова са скалъпени и изфабрикувани. Това е станало със съдействието на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и ръководената от него делегация, която включваше и вече бившия шеф на ГДБОП Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна. Българските граждани може би не знаят, че освен дългия престой в САЩ - над 3 седмици, тази делегация е извършила посещение при директора на агенция ДЕА. Един български политик няма работа в агенцията по операции на една спецслужба. Това показва съпричастността на Цветанов в организацията на цялата тази операция и нейното провеждане и в САЩ, и специално в България. Политическото лице Цветанов и неговите помощници са взели участие в скалъпването на обвинения срещу една българска гражданка, която нищо такова не е извършила", категоричен бе Груев.

"В това оклеветяване бяха впрегнати правомощията на българските институции в лицето на ръководеното от Цветанов тогава МВР. Бяха създадени документи с невярно съдържание, на базата на които редица телевизии излъчиха такива репортажи, с които твърдяха, че Гергана е организатор и ръководител на престъпна мрежа, че и била събрала над 5 млн. долара, които неща са изцяло неверни от начало докрай" заяви адвокатът.

Последвайте канала на

11136 102

Свързани новини

Коментари 102

Добави коментар

2013.08.28 | 10:34

102
ВСИЧКИ ГРОБАРИ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ГЕРБ ДА ГО ЛАПАТ СОПОЛИВ

2013.08.28 | 10:34

101
Боко и Цецо са долни курви, които за едно потупване по рамото от американските си господари са готови да наведат и майките си.

2013.08.28 | 10:34

100
След гаврата на мутрата мафиот лъжливият психопат със Българският народ и мизерията в която потопи България нищо чудно че българите биха харесали дори рогатият дявол отколкото еднолично управляваната мутро престъпна силова групировка ГЕРБ!

2013.08.28 | 10:34

99
Нали цвъко се хвалеше навсякъде в медиите, че съвместно с ДЕА са хванали голяма ръководителка на канал за дрога, боклука мръсен продажен !

2013.08.28 | 10:34

98
ВСИЧКИ ГРОБАРИ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ГЕРБ ДА ГО ЛАПАТ СОПОЛИВ

2013.08.28 | 10:33

97
А СЕГА КАТО СЕ ОКАЗА ЧЕ АДВОКАТА НА ГЕРГАНА ЛЪЖЕ, НЯКОЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЛИ ДА СЕ ИЗВИНИ НА ЦВЕТАНОВ ИЛИ ЩЕ СИ Я КАРАМЕ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ. ОПЛЮЙ НЯКОЙ, ОСЪДИ ГО И ТОГАВА ВИЖ ДАЛИ Е ВИНОВЕН. не искам да кажа че гергана е виновна, но адвокатът и, е виновен и трябва да се намери някой който да му търси отговорност за думите му. иначе става : кажи, че сестра му е ку.ва пък после нека доказва ,че няма сестра

2013.07.30 | 00:11

83
"Обвиненията на Червенкова са скалъпени и изфабрикувани. Това е станало със съдействието на Цветан Цветанов и ръководената от него делегация, която включваше зам.-главния прокурор Ася Петрова и вече бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров. Българските граждани може би не знаят, че освен дългия престой в САЩ - над 3 седмици, тази делегация е извършила посещение при директора на агенция ДЕА. Един български политик няма работа в агенцията по операции на една спецслужба. Това показва съпричастността на Цветанов в организацията на цялата тази операция и нейното провеждане и в САЩ, и специално в България. Политическото лице Цветанов и неговите помощници са взели участие в скалъпването на обвинения срещу една българска гражданка, която нищо такова не е извършила, категоричен е адвокат Груев."

2013.08.28 | 10:33

96
Ей сега се разбра как Гергана се измъкна от обвиненията срещу нея като се съгласила да я използват за войната срещу Цветанов.Толкова ли злоба има в този Цветнов че се занимава с всеки един човек от България и гледа да го вкара на топло.Ако наистина Цветанов е замесен и е искал някой да си го получи за тези медикаменти които са наркотични то са собствениците и директорите на фирмата за разпространение които са правили колосални печалби но те се измъкнаха и оставиха Гергана да обира лаврите заради тях.Сега като има постоянна атака срещу Цветанов обръщат нещата в тяхна полза.
Борн

2013.07.30 | 21:13

95
Поредната дъвка от червените вождове-милионери. То не бяха бюлетини фалшиви, то не бе тефтерче с инициали (някои забравиха Р. Овч.), сега дъвката е "невинната девица" Гергана. Ало, 2013 сме, не сме 1960, кого се опитват да заблуждават- може би червените бабички и дедовци, те дъвкат само с кастанети и стенат "Ох, Станишев ".

2013.07.30 | 20:36

94
Markus Arievski да го туря в на майка ти гяурския гроб свиня еничарска щом се кефиш на тоя паляк на снимката предтавям си те ти що за чучело си !
Мими

2013.07.30 | 00:11

85
Писнахте ми вече с тези жалки обвинения срещу Цветанов! КАКВО Е ВИНОВЕН ЧОВЕКА, ЧЕ ОВЦАТА Е ТЪПА? Когато взимаше голямата заплата защо не се поинтересува с какво се занимава фирмата? Що за професионалист е тая? И после тоя и оня й са виновни! Хубаво, отървавайте я там, ама защо трябва да цапате другите за нейна сметка? Айде баста!
Е, де Мими.

2013.07.30 | 20:35

93
Ако на теб ти предложат голяяяяма заплата, но шефа ти иска да те изчука ще се съгласиш ли ? Е, тогава можем ли да те наричаме тъпа овца ?? Нещо повече - тъпа курва ?? Нищо лично - просто влязох в тона ти :)))

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини