Съдът отмени заповед за спиране на сеч в горите на царя

  • 01 август 2011 12:04

  • 835
  • 0
Съдът отмени заповед за спиране на сеч в горите на царя
© Булфото

Административен съд - София област се произнесе по дело за спиране на сеч в гори на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица, съобщиха от съда.

Съдът постанови решение по дело, образувано по жалба на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица и сестра му Мария Луиза Хробок, срещу заповед на директора на Държавно горско стопанство – Боровец.

Съдът отмени заповедта за спиране на сечта и извозването на дървесина в гори, възстановени на наследниците на „Н.В.Ц. Фердинанд” и „Н.В.Ц. Борис ІІІ”.

В мотивите на съда са изложени съображения за допуснати съществени нарушения на административно производствените правила и противоречия с материалния закон.

Административен съд-София област намира, че административният орган е нарушил разпоредбата на чл.35 от АПК и не е изяснил всички факти и обстоятелства от значение за случая.

Решението на Административен съд – София област може да бъде обжалвано пред ВАС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
835 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини