Йордан Лечков: Невинен съм, делата срещу мен са смешни (обновена)

  • 14 юни 2013 09:06

  • 1733
  • 2
Йордан Лечков: Невинен съм, делата срещу мен са смешни (обновена)
© Булфото

Убеден съм, че не съм извършил нищо нередно. Невинен съм. Това каза на влизане в съда бившият кмет на Сливен Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа., предаде репортер на Novini.bg.

Днес Върховният касационен съд гледа делото на Лечков, осъден на 2 години и 6 месеца затвор от Бургаския апелативен съд. Той е признат за виновен, че като длъжностно лице, кмет на Сливен, е нарушил служебните си задължения като е предоставил общински имот за ползване, без да проведе публичен търг, с което е ощетил общината с 671 368.80 лв. По обвинението за престъпление по служба Лечков е признат за невинен. Делото е образувано по жалба на подсъдимия, който иска оправдателна присъда или връщане на делото за ново разглеждане.

В съда стана ясно, че присъдата ще бъде произнесена в 30-дневен срок. Защитникът на Лечков - адвокат Ангелов заяви пред съдебния състав, че имотът е придобит в интерес на общината, като при цялата процедура по придобиването на имота Лечков е покривал разходите за своя сметка.  "Клиентът ми няма никакви лични облаги от имота. Цялото обвинение е куцо конструирано", каза Ангелов.

Самият Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. на излизане от съда посочи, че срещу него има образувани около 30 дела срещу. Вкарани са с преписки 6. "Целта е да не бъда повече кмет. всички дела са смешни и се водят от един смешен прокурор. Съжалявам, че обиждам прокурорите. Срещу мен се оказва политически и икономически натиск, но не очаквайте от мен имена. Докато бях кмет, не съм допускал други фирми освен сливенски да изпълняват обществени поръчки. В никой друг български град не е така. Ще продължавам да работя за града, в момента съм общински съветник. Ако хората ме изберат отново, защо пак да не бъда кмет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1733 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.10.15 | 11:45

2
Дали ще му поникне коса?
!

2013.10.15 | 11:45

1
Най-добре,ще бъде изобщо да се изнесе от Сливен и да не се връща никога!!!То бива наглост,ама това неговото минава границите!В затвора му е мястото!!!По време на двата му мандата,Сливен заприлича на на лунен пейзаж - и буквално и икономически!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини